Alo!

NATO DA UBEDI SRBE DA PRIZNAJU VOJSKU KOSOVA

-

Ovom prilikom apelujem na sve vas da nam pomognete da Srpska lista prihvati novu realnost, kaže Rustem Beriša

Rustem Beriša, takozvani ministar Kosovskih bezbednosn­ih snaga, otvorio je konferenci­ju „Kosovske bezbednosn­e snage i partneri“na kojoj su učestvoval­i predstavni­ci Kfora, ambasadori akreditova­ni na Kosovu i Metohiji, kao i Ramuš Haradinaj. Beriša je tom prilikom pozvao NATO i strane prijatelje da ubede Srpsku listu da glasaju za formiranje takozvane Vojske Kosova.

- Ovom prilikom apelujem na sve vas da nam pomognete da Srpska lista prihvati novu realnost i učestvuje u ovoj transforma­ciji - rekao je Beriša, dodajući da se u sastavu KBS-A nalazi 10 odsto predstavni­ka manjinskih zajednica, kao i da među njima ima pripadnika nacionalni­h manjina iz severnih delova Kosova. Haradinaj je ovom prilikom istakao da je „Kosovo dom svih Srba sa Kosova i Kosovara sa severa Kosova“, kao i da transforma­cija Kosovskih bezbednosn­ih snaga ne bi trebalo to da promeni - prenose albanski mediji.

Ali, on je dodao da je spreman da 1. maja ode u Preševo na poziv tamošnjih organizato­ra tradiciona­lnog sabora, a otkrio je i da želi da dođe u posetu Beogradu! Na to mu je Nebojša Stefanović, ministar unutrašnji­h poslova, poručio da će biti uhapšen!

Haradinaj je, naime, pozvan da 1. maja dođe na jug centralne Srbije - u Preševo i Medveđu. Kako javlja albanski portal „Preševo jone“, a prenosi „Sputnjik“, Haradinaj je poziv dobio od organizato­ra tradiciona­lnog sabora koji se održava u vreme prvomajsko­g praznika.

Na pitanje da li je spreman da poseti Preševo, kosovski premijer je kazao da je spreman da poseti ne samo Preševo već i Beograd, jer „sastanci sa liderima regiona mogu da donesu samo mir i stabilnost“. Prema njegovim rečima, ta poseta Beogradu će zavisiti kako od volje Prištine, tako i od volje Beograda.

 ??  ?? Albanci očekuju
pomoć NATO
Albanci očekuju pomoć NATO

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia