Alo!

Estrado, alo!

-

E stradna vest da je „Jugoton“izdao trostruki CD sa 50, slovima pedeset, hitova Nade Obrič ostavila me je zbunjenog i zatečenog?! Momentalno sam napravio mini-anketu, zvao prijatelje i poznanike i postavljao im pitanje:

„Ja tebi kažem Nada Obrič, a ti meni reci njene najveće hitove?“Svi do jednog pitali su me da li sam normalan, kratko ćutali, pa naveli jednu, eventualno dve pesme. Zaključak, nisam lud! I eto kolumne.

P rvo valja definisati hit. Hit je enormno popularna pesma, koju zna i staro i mlado, pesma koju je volela baba, mama, pa unuka. Pesma koja se peva u kafani, na svadbama, zašto ne i na sahrani, ukoliko je pokojnik mnogo voleo baš tu numeru, bila ona vesela ili tužna. Hit trešti iz kola, pevuši se tokom tuširanja i koristi se u trci tokom takmičenja „Zvezde Granda“. To je hit!

B ez namere da uvredim gospođu Nadu

Obrič i minimalizu­jem njenu karijeru, jer znam da je bila popularna pevačica narodne muzike na prostorima eks-jugoslavij­e, moram da napišem šta to Nada ima, a šta nema. Nada ima diplomu Pravnog fakulteta, dva braka, dvo-

Nabrojte mi još 47 hitova Nade Obrič!

je dece, uspešnu karijeru biznis žene i karijeru TV voditeljke. Pored prepoznatl­jive boje glasa, Nada ima i tri segamegahi­ta, od kojih je jedan otpevao Dragan Kojić Keba. Najveći hit je „Dugo te, dugo, očekujem“, zatim „Bolna ti ležim“i „Imala sam ljubav jednu“, pesma koja je segamegahi­t postala tek kada je Keba prepevao u „Imao sam“. Pevačica ovih dana entuzijast­ično promoviše trostruki disk, ali u jutarnjem programu kod Sarape i Dee nije znala naslov pesme koju će otpevati, već je naglasila da su sve njene pesme „apsolutni i svevremens­ki hitovi“! Moja malenkost, protiv ličnog doživljaja opusa gospođe Obrič nema ništa protiv, samo mi fali još 47 hitova, jer tri segamegagi­ga su tu - postoje i žive u svojoj punoj „svevremeno­sti“.

I mam zato predlog. Neka mi neko, bilo ko, nabroji još 47 hitova koje ja, priznajem, u životu nisam čuo, a ja ću se sa uredništvo­m novina „Alo!“dogovoriti da u „lajv strimu“pojedem ovu kolumnu. Obećavam, samo mi navedite još 47 hitova

Nade Obrič.

P. S. Znam da se žena preziva OBRIĆ, ali Jovana Tipšin bi njeno prezime izgovarala „Obrič“, pa mi je bilo baš super da je tako zovem u ovom tekstu.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia