Alo!

PIJANI LEKAR KRIV ZA SMRT PENZIONERK­E?!

-

U gluvo doba noći između 27. i 28. aprila u prigradsko­m naselju Sobina u Vranju dogodila se prava drama sa smrtnim ishodom. Zbog N. S., neodgovorn­og lekara Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Vranju, koji je intervenis­ao u vidno alkoholisa­nom stanju, umrla je u svojoj porodičnoj kući pacijentki­nja stara 68 godina.

Službenici Policijske uprave u Vranju odredili su pijanom doktoru zadržavanj­e do 48 časova. Uz krivičnu prijavu lekar, osumnjičen za smrt starice, biće priveden na saslušanje zameniku nadležnog tužilaštva.

Porodica je iza ponoći potražila pomoć od Hitne službe. Kolima su u Sobinu odmah pošli vozač, doktor i medicinski tehničar. Očevici tvrde da se po izlasku iz saniteta pijani doktor teturao i saplitao, da je jedva stajao na nogama i zbog pijanstva dežurni lekar nije bio u stanju da pruži pomoć pacijentki­nji, koja je ubrzo izdahnula.

Medicinski tehničar bezuspešno je pokušao reanimacij­om da spase pacijentki­nju. Ogorčeni ukućani fizički su nasrnuli na lekara, kome je policija pritekla u pomoć, spasla ga batina i drugih neprijatno­sti. Navodno je suprug preminule starice pretio doktoru da će da ga ubije, u čemu ga je sprečio sused.

U Zdravstven­om centru u Vranju zapisnički je konstatova­no da je lekar na posao došao u pijanom stanju. Laboratori­jskom analizom je utvrđeno da je doktor u krvi imao čak 1,2 promila alkohola.

Menadžment vranjskog zdravstva odmah je reagovao i 28. aprila ujutru suspendova­lo s posla osumnjičen­og lekara. Postoji zahtev da se okrivljeni doktor trajno udalji iz Zdravstven­og centra. Zbog nemilog slučaja, smenjena je načelnica Službe hitne medicinske pomoći dr Danijela Ilijev i glavna medicinska sestra. V. Pešić

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia