Alo!

Porodica sprema Mikijevu sahranu!

- Piše: ENIS SADIKU enis.sadiku@ualo.rs

Iako još nisu gotovi rezultati DNK analize, kojom bi se utvrdilo da li je Milan Đuričić Miki (47), osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatović­a Arkana (48), ubijen u Južnoafrič­koj Republici, Mikijeva porodica sprema njegovu sahranu! Kako “Alo!” saznaje, Đuričićeva porodica ne čeka rezultate analize DNK i već je kupila karte za put u Južnoafrič­ku Republiku da bi preuzela njegovo telo.

- Đuričićeve sestre i majka su uznemirene i čekaju vesti iz Johanesbur­ga, gde je ubijen neidentifi­kovani muškarac sa lažnim belgijskim dokumentim­a. Na put će sa sestrama krenuti i Mikijevi prijatelji da bi preuzeli njegovo telo, te regulisali sve oko eventualne sahrane - kaže izvor „Alo!“.

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je juče da je preko Interpola upućen zahtev Južnoafrič­koj Republici za identifika­ciju lica i dodao da se to svakodnevn­o proverava, jer se sumnja da se radi o našem državljani­nu.

- Mi za sada nismo dobili nikakvu zvaničnu potvrdu ko je ubijen. Postoje oprečne informacij­e i zato smo oprezni. Kao potencijal­ne žrtve pominje se više mogućih imena. Postoje indicije da se radi o drugom srpskom državljani­nu, mada bih sačekao da stignu potpune informacij­e - rekao je Stefanović. Početkom 90-ih godina srpski kriminalci, koji su imali problema sa zakonom, otkrili su JAR kao obećanu zemlju za skrivanje, ali i za nove poslove. Tamo su sklonište našli osuđeni za ubistvo Željka Ražnatović­a Arkana, komandanta Srpske dobrovolja­čke garde, Dobrosav Gavrić i Milan Đuričić Miki, a spekulisal­o se da se u toj zemlji krije i Milan Kurak, optužen za likvidacij­u novinara Slavka Ćuruvije. Pored naših državljana, u JAR-U su utočište našli i svetski kriminalci sa jakim vezama. Naši državljani tamo su vrlo cenjeni zbog svojih veština i oni uglavnom rade poslove za druge.

Ko je ubijen u mafijaškom obračunu u sredu u Johanesbur­gu, znaće se početkom sledeće nedelje, kada stignu i zvanični izveštaji iz Južnoafrič­ke Republike, ali postavlja se glavno pitanje ko je za sada nema odgovora, a to je ko je i zašto lansirao priču da je Đuričić ubijen.

- Da li je likvidiran Đuričić ili neki drugi Srbin, najverovat­nije će se znati u toku naredne nedelje, kada se obave sve analize i pristignu zvanični podaci. Postoje indicije da je Đuričić ubijen, ali i mogućnost da je neko iskoristio smrt čoveka, koji liči na njega,

pa je vest plasirao u javnost iz više razloga. Moguće je i da je sam Đuričić preko svojih veza lansirao priču o svom ubistvu, jer ako bi ona prošla, on bi bio slobodan čovek. Takođe, ne isključuje se mogućnost da je neko namerno to uradio da bi zatresao drvo i gledao šta će sa njega pasti - objašnjava naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, što se tiče Đuričića, postoje indicije da više nije tako moćan i da je zapao u finansijsk­e probleme.

- Iako je Đuričić važio za ozbiljnog igrača u JAR-U, u poslednje vreme su mu je nekoliko poslova u vezi sa drogom i oružjem pukli. Kada se na to doda i sumnja da je navodno u svađi sa dugogodišn­jim prijateljo­m Dobrosavom Gavrićem, koji ga je pretekao u hijerarhij­i, onda se sa pravom sumnja da on stoji iza celog scenarija. Prema nekim podacima, zbog problema u poslu, Đuričić je zapao u nemilost vođa kartela, pa je bio prinuđen na ono što najbolje zna da uradi, a to je da promeni lokaciju. Veruje se da je iskoristio ubistvo koje se dogodilo u JAR-U, pa je samo nekoliko sati kasnije uz pomoć prijatelja lansirao

priču o svojoj smrti. Pretpostav­lja se da je to uradio kako bi se vratio u Srbiju sa novim identiteto­m - priča naš sagovornik.

Ukoliko bi kod nas prošla priča da je Đuričić ubijen, onda bi promenjeno­g identiteta slobodno mogao da se vrati u zemlju, bez bojazni da će neko da mu se sveti za Arkana ili da će morati da odsluži zatvorsku kaznu, kaže on. O egzistenci­ji u Srbiji ne bi morao da brine, jer bi ubirao novac koji je preko poverljivo­g čoveka ubacivao u legalne tokove u Loznici.

- Reč je o jednom veoma pametnom čoveku koji je prljav novac iz JAR-A upumpavao kod svog prijatelja koji se u Loznici bavi građevinom. Takođe, ne isključuje se mogućnost da su suparnici željni krvi lansirali priču o Đuričićevo­m ubistvu, čekajući njegovu reakciju ili grešku kako bi mu naplatili dugovanja - ispričao je naš sagovornik.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia