Alo!

Sinan mora na transplant­aciju jetre

„Ja sam ponudila svoju jetru, ali su ustanovili da nisam adekvatan donor, tako da sada čekamo“, rekla je Sakićeva supruga Sabina

- Piše: TAMARA VELIČKOVIĆ tamara.velickovic@alo.rs

Folk zvezda Sinan Sakić primljen je prekjuče u Klinički centar u Beogradu na ispitivanj­a, nakon što su lekari ustanovili da mu je potrebna transplant­acija jetre.

Legendarni pevač je prošle godine imao operaciju ugradnje stentova u žučne kanale, ali su lekari iz Italije, Turske, Srbije, Bosne i Hercegovin­e, kao i Hrvatske, nakon redovnih pregleda ustanovili da to nije trajno rešenje, te da će morati na transplant­aciju jetre. Sinan je juče primljen na preglede i stavljen je na listu čekanja za organ, a u bolnici će ostati do operacije.

- Svi lekari koji su ga pregledali, a konsultova­li smo vrhunske stručnjake iz pet zemalja, ustanovili su da je jedino transplant­acija trajno rešenje, tako da je Sinan sada primljen i u bolnici će biti do intervenci­je - izjavila je Sinanova supruga Sabina, koja je bila spremna da da svoju jetru, ali utvrđeno je da to nije moguće.

- Ja sam odmah ponudila svoju jetru, ali su ustanovili da nisam adekvatan donor, tako da sada čekamo. Želela bih da se u svoje i Sinanovo ime zahvalim svima koji nam pružaju podršku. To nam mnogo znači u svim teškim trenucima kroz koje smo prošli i prolazimo. Obaveštava­ću vas sve o daljem razvoju kako budem imala nove informacij­e rekla je Sinanova supruga Sabina za „Alo!“.

Podsetimo, Sakić je prošle jeseni prvi put završio u bolnici u Tuzli, kada su mu i ugrađena dva stenta između žuči i jetre. Bio je hospitaliz­ovan nekoliko nedelja jer mu je život bio ugrožen zbog jetrene encefalopa­tije, a supruga Sabina je sve vreme bila uz njega.

Stanje mu se posle operacije poboljšalo, a iako se spekulisal­o da legenda „Južnog vetra“više neće moći da peva, on je početkom godine snimkom iz studija, na kojem se čuje njegov prepoznatl­jivi glas, najavio povratak na scenu. Ipak, očigledno je da će sada morati da napravi

dužu muzičku pauzu.

Lekari iz pet zemalja ustanovili su da je transplant­acija jedino trajno

rešenje

Sabina

 ??  ?? Oduševila publiku u Kanadi: Lepa Brena Najveća podrška: Sinan Sakić sa suprugom Sabinom Proslavila 25. rođendan:
Tamara Milutinovi­ć
Oduševila publiku u Kanadi: Lepa Brena Najveća podrška: Sinan Sakić sa suprugom Sabinom Proslavila 25. rođendan: Tamara Milutinovi­ć

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia