Alo!

Vraćaju se na scenu POSLE 35 GODINA!

Bend će krenuti i na svetsku turneju, ali umesto njih, na sceni će biti avatari koji će izgledati kao pop zvezde na vrhuncu karijere

- Piše: LARA GOLUBOVIĆ lara.golubovic@alo.rs

Posle 35 godina od raspada, članovi legendarne grupe „Abba“rešili su da se vrate na scenu! Oni su snimili dve nove pesme, a priprema se i turneja na kojoj, međutim, na sceni neće biti Beni Anderson (71), Ani-frid Lingstad (72), Agneta Feltskog (68) i Bjorn Ulvaes (72), već njihovi - avatari!

- Osećali smo da bi posle toliko vremena bilo zabavno ponovo udružiti snage i ući u studio, pa smo to i učinili. Mi smo stari, ali pesme su nove. Čini nam se da su dobre - istakli su muzičari.

Jedna od pesama je i „I

Still Have Faith In You“i biće emitovana u decembru na kanalima NBC i BBC. Ipak, na svetskoj turneji, koju su članovi benda najavili za 2019. i 2020. godinu, oni se neće pojaviti na pozornici, nego njihovi virtuelni prikazi, takozvani avatari, a muzičari će zahvaljuju­ći tehnologij­i izgledati kao 1979, kada su bili na vrhuncu karijere.

- Smatramo da smo tada bili zgodni. Čućete naše glasove, koji će izlaziti iz usta avatara. Nećete moći da primetite da nije reč o ljudskim bićima. Biće zastrašuju­će, ali veoma zabavno. Niko to ranije nije učinio - ispričao je Bjorn i dodao da su njega i ostale članove benda prošle godine skenirali „tehnoumetn­ici“.

„Abba“je 2000. odbila milijardu dolara za okupljanje jer je sporazum podrazumev­ao 250 koncerata. Bend, koji je poslednji album objavio 1982. godine, prodao je više od 380 miliona albuma.

Raspadu je kumovao razvod Agnete i Bjorna, a kasnije su se razveli i Beni i Ani-frid. Grupa je osnovana 1972. godine, a članovi benda razišli su se početkom 1983.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia