Alo!

Željkov Fener je broj jedan

- Piše: V. ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

Bliži se završni turnir Evrolige u Beogradu (18-20. maj) na kojem će učestvovat­i košarkaši Fenerbahče­a, CSKA, Real Madrida i Žalgirisa. Proslavlje­ni srpski trener Dušan Ivković i nekadašnji reprezenta­tivac naše zemlje Duško Savanović složni su u oceni da je aktuelni branilac titule Fenerbahče glavni favorit za osvajanje fajnal fora. Osim toga, govorilo se i o srpskim košarkašim­a u elitnom takmičenju i eventualni­m iznenađenj­ima na F4.

- Još je rano za prognoze, ali sigurno je da sa moje strane postoje određene simpatije i favoriti. Svom kumu, Željku Obradoviću, rekao sam: „Bravo, kume!“Kao i prošle godine, kada je najvažnije, tim ti igra kako treba, a njegovo vođenje i reakcije su najbolje moguće - rekao je dvostruki osvajač Evrolige s Olimpijako­som Dušan Ivković.

S druge strane, nekadašnji as FMP-A, Uniksa, Sevilje, Efesa i Bajerna naglasio je da turnirski sistem takmičenja, ipak, može biti poguban za favorite.

- Nema pravila, to je turnir, dve utakmice u dva dana i svako može svakoga da dobije. Duda je s Olimpijako­som 2010. došao na fajnal for, pa je izbacio još moćniji CSKA, na koji se tada gledalo

kao na Klivlend u Evropi. Fenerbahče je favorit, ali to ne znači apsolutno ništa. Favorizam ima smisla na duge staze, kada se igra u ligaškom sistemu i imaš vremena za poraz - rekao je Duško Savanović.

IVKOVIĆ:

„Bravo, kume!“.

SAVANOVIĆ: „Jesu Turci favoriti, ali...“

 ??  ?? Evroliga ceni Beograd: Otvaranje
obnovljeni­h terena na Kališu Predviđaju mu desetu titulu: Željko Obradović
Evroliga ceni Beograd: Otvaranje obnovljeni­h terena na Kališu Predviđaju mu desetu titulu: Željko Obradović
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia