Alo!

NOLE, OSTANI MENTALNO JAK!

-

Težak period kroz koji prolazi Novak Đoković pokušava da olakša boravkom u Beogradu. Ovde, među svojima - rođacima, prijatelji­ma i navijačima - sigurno će dobiti podršku za mnogobrojn­e izazove. Ima je i od Nenada Zimonjića.

Selektor naše reprezenta­cije u razgovoru za „Alo!“ističe da veruje u povratak srpskog asa, ali upozorava da je to proces koji zahteva vreme. I strpljenje.

- Novak mora da nastavi da vredno trenira i da spreman dočeka predstojeć­e turnire. U odnosu na masterse u Americi svakako je podigao igru. Videlo se to i u Monte Karlu i u Barseloni. Međutim, povratak u nekadašnju formu je proces koji zahteva više vremena - smatra Zimonjić.

 Da li je Đoković toga svestan?

- Siguran sam da jeste. Nikad nije bio ovoliko dugo odsutan. Nikad se nije susreo s ovakvom vrstom povrede. Mnogo toga mora da prebrodi u procesu koji, ponavljam, nije lak. Važno je da ostane mentalno jak i pozitivan, pa ne sumnjam da ćemo ponovo gledati starog Novaka.

 Jeste li se čuli?

- U kontaktu smo, preko poruka ili se čujemo. Interesuje­m se i kao prijatelj i kao selektor. Prolazio sam kroz takve situacije i pokušavam da mu prenesem svoje iskustvo. Naravno, i da ga ohrabrim. Trudim se da pomognem svim našim igračima, kao neko ko je najstariji među nama i koji je prošao nešto što oni još nisu.

 Koliko je potrebno turnira Novaku da najavi nekadašnju formu?

- To zavisi od puno stvari. Od sreće prilikom žreba, fizičke spreme... Sve su to nepoznanic­e u ovom trenutku. Ali, zato i treba da pratimo Novaka i da s nestrpljen­jem očekujemo dan povratka na njegov maksimum. Što će se, verujem, dogoditi.

Samo neka ostane pozitivan - poručuje Nenad Zimonjić. Ž. Vujičić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia