Alo!

HUMSKA, VOŽD „MARAKANA“, P KRUŠEVAC?

Računajući trofeje od samostalno­sti Srbije, Zvezda nikad nije proslavila osvajanje pehara na istom mestu

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Otkako je Srbija postala nezavisna država, 2006. godine, Crvena zvezda je osvojila tri titule i četvrta joj je nadohvat ruke, pitanje je samo trenutka kada će i teoretski prigrabiti pehar.

Dakle, crveno-beli bi mogli danas u Kruševcu da teoretski overe titulu šampiona, ali pre nego što se to desi, podsetićem­o se gde je tim iz Ljutice Bogdana prethodna tri puta slavio. Zanimljivo - sva tri puta na različitim stadionima.

U sezoni 2006/07, navijači crveno-belih verovatno nisu mogli da zamisle slađu proslavu jer se dogodila na stadionu večitog rivala, 5. maja 2007. Zvezdi je bio neophodan bod protiv Partizana u 130. derbiju, a osvojila je sva tri golovima Burzanović­a i Milijaša.

Na sledeću titulu čekali su sedam godina, a slavlje je priređeno na „Marakani“. Tada je Zvezda pobedom nad OFK Beogradom u pretposled­njem kolu (4:2) pobegla Partizanu na nedostižna tri boda.

Usledila je i 2016. Do 27. titule nacionalno­g prvaka Crvena zvezda je došla dominantno, čak tri kola pre kraja, jer je imala devet bodova viška u odnosu na Čukarički. Izabranici Miodraga Božovića gostovali su Voždovcu, a u isto vreme Vojvodina je gostovala na Banovom brdu. Zvezda nije morala da čeka završnicu prvenstva jer su trijumf „lala“nad Čukaričkim (2:1) i istovremen­a pobeda Zvezde nad Voždovcem u gostima (1:0) označili kraj prvenstva, a u vitrinama se tako našla 27. titula.

Ovog puta, pulenima Vladana Milojevića bi mogao da se posreći Kruševac, četiri kola pre kraja. Prednost je ogromna, pa čak i da ne pobede, u slučaju kiksa Partizana opet će biti priređeno slavlje pred velikim brojem „delija“, koje će pohrliti na stadion pod Bagdalom...

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia