Alo!

ZAŠTO SE KOSOVOM NE MOŽE TRGOVATI?

-

knez Srbe uveo u Carstvo nebesko, iz kojeg svim silama danas pokušavamo da pobegnemo, dok nas Sveti Sava gleda sa bolom u grudima.

N a časovima istorije danas naše đake uče da je Kosovski boj završen bez pobednika, računajući velike gubitke s obe strane, a zanemaruju­ći krucijalni dobitak našeg naroda - ujedinjenj­e i trajni putokaz u liku Lazara, Miloša, Milice... Na časovima istorije nas uče da je Kosovski boj završen, iako i danas traje, sa istom žestinom kao na Vidovdan 1389. I danas svako od nas može izabrati stranu i stati kraj Lazara kao čestiti potomak svih njegovih saboraca kroz vekove, ili pak „bogatiji“za 30 srebrnjaka gledati sa strane kako međunarodn­i izvršitelj­i kidaju komade mesa sa njegovih moštiju iz Ravanice, dok nam kosovski koren seku oštrim sabljama bezbožništ­va. Seku, ne shvatajući da nam ni tako ne mogu ništa, jer su Srbi naopako nasađeni i korenje im je na nebesima nad Kosovom.

P amteći svoje starešine, njihov zavetni odnos prema narodu, lako danas razaznajem­o Lazara od Brankovića, hvaleći Obiliće, Sinđeliće, Mišiće i sve one koji nas do danas održaše na kosovskim temeljima. Naša otadžbina nije Srbija, jer se na taj način odričemo celog Srpstva koje obitava u Crnoj Gori, Srpskoj, u Krajini, Makedoniji... Naša jedina istinska otadžbina je na Kosovu i ako se nje odreknemo, ako njome trgujemo, biće to nacionalna eutanazija, samoubistv­o ideje jednog božanstven­og naroda. Ko je spreman za takvu trgovinu?

 ??  ?? Piše: Boško Kozarski, osnivač
Srpsko-ruskog obrazovnog centra
Piše: Boško Kozarski, osnivač Srpsko-ruskog obrazovnog centra

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia