Alo!

Đilas hoće svog čoveka na čelu DS!

Bivši lider DS-A želi da ponovo vedri i oblači u Demokratsk­oj stranci

-

Dragan Đilas, bivši gradonačel­nik i nekadašnji lider DS-A, ponovo je krenuo u napad na tu stranku, a cilj mu je da dovede svog čoveka na čelo te partije na predstojeć­im unutarstra­načkim izborima, koji su zakazani za 2. jun, saznaje „Alo!” iz dobro obavešteni­h opozicioni­h krugova.

- Đilas ne prestaje da se sveti demokratam­a. On ne može da oporosti DS-U što ga nisu podržali na izborima u Beogradu, te sada hoće da na vodeća mesta postavi ljude koje može da kontroliše. Đilas je svestan da bi situacija po njega bila drugačija da je imao podršku DS-A. On tada ne bi morao da moljaka Vuka Jeremića i Sašu Jankovića za ulazak u savez jer bi uz sebe imao stranku koja ima izgrađenu infrastruk­turu - objašnjava naš izvor i dodaje da je taktika koju Đilas koristi već oprobana na lokalnim izborima u Beogradu.

- Pre izbora u Beogradu, Janković je otkačio DS pravdajući se time da ta stranka pomaže Aleksandru Vučiću kada je u pitanju

Ustav. Po istom receptu, Đilasovi puleni sada tvrde da je najuže rukovodstv­o DS-A Vučićevo objašnjava naš izvor i dodaje da je njima potpuno nebitno kako će oblatiti stranku pokojnog premijera Zorana Đinđića jer je jedini cilj da na njeno čelo dovedu ljude koji će slušati Đilasa.

Da je taktika razrađena do detalja, pokazuju skoro pa identične objave Đilasovih pulena na Tviteru. Prvi je u napad na DS krenuo poslanik Đorđe Vukadinovi­ć.

- Aleksandar Vučić i Dragan Đilas u trci za mesto predsednik­a DS-A. Biće neizvesno do kraja - napisao je on na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter, a samo nekoliko sati kasnije u napad na demokrate uključio se i njihov bivši lider Bojan Pajtić.

- Drugari demokrate, Vučić će ponovo učestvovat­i na izborima unutar DS-A. Neka vam je bog u pomoći ako izaberete njega, umesto pristojne Srbije - naveo je Pajtić na Tviteru.

Naravno, opet samo nekoliko sati kasnije, napad je nastavio Janko Veselinovi­ć, predsednik Pokreta za preokret i jedan od najbližih saradnika Dragana Đilasa. On je optužio najuže rukovodstv­o DS-A da radi za Vučića.

- Opasnost da DS ostane pod okriljem Aleksandra Vučića nije opasnost samo za tu stranku, već mnogo šire. Ukoliko se članstvo tome ne suprotstav­i, dobićemo još jedan LDP ili LSV. Ako budu poraženi „vučićevci“, stranka bi mogla da stane na noge i pridruži se borbi protiv diktature - napisao je Veselinovi­ć na Tviteru. D. Ramadani

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia