Alo!

DEČAK NOŽEM HTEO DA PREKRATI MUKE!

Mališan posle pokušaja samoubistv­a rekao školskom psihologu da ga je tata B. V. (45) tukao i napastvova­o dok ga je kupao

- Piše: SUZANA Z. BOŽINOVIĆ redakcija@alo.rs

Više javno tužilaštvo u Zaječaru odredilo je pritvor do 30 dana B. V. (45) iz okoline Knjaževca zbog postojanja osnovane sumnje da je silovao rođenog sina! On se tereti da je u više navrata od 2015. do 2016. silovao svog maloletnog sina, koji sada ima 13 godina.

Za slučaj smo saznali u junu 2017, kada je dečak u školu poneo nož i pokušao da se ubije u školskom dvorištu. Učenici su videli kako mališan drži nož u ruci i pozvali nastavnike, koji su mu oduzeli sečivo. Školski psiholog je odmah razgovarao sa njim, kao i službenici Centra za socijalni rad u Knjaževcu. Dečak je tada ispričao da ga je tata neprekidno tukao i da ga je navodno više puta silovao u kupatilu dok ga je kupao. Požalio se tada da više ne želi da živi sa njim - saznajemo iz izvora bliskog istrazi.

Posle incidenta u školskom dvorištu, ocu je sudski zabranjen pristup vanbračnoj supruzi i sinu, dok je istovremen­o trajala istraga.

Posle pokušaja samoubistv­a, majka i sin su smešteni u Sigurnu kuću u Nišu, gde su proveli oko mesec dana. Odatle su se vratili u Knjaževac, gde ih je primio stric dečakove majke, kod koga i sada žive.

Meštani kažu da su majka i sin živeli sa ocem monstrumom u knjaževačk­om selu i da su trpeli neviđenu torturu.

Poznajemo B. V. kao neviđenog nasilnika. Tukao je mališana bukvalno od kada je dete prohodalo. Dečak nam je pokazivao tragove kaiša po butinama i telu, a to se događalo iz godine u godinu. Tukao je i suprugu, koja je uvek bezuspešno pokušavala da odbrani dete od batina. Udarao ga je motkama, često po glavi. Šta da kažemo, njegov nadimak u selu je Bata Ludi - pričaju meštani tog sela.

Jedna baka, stara oko 70 godina, kaže za „Alo!“da je B. V. i nju prebio.

- Imala sam strašne modrice po telu, a celu baštu mi je isprskao „totalom“, otrovnim sredstvom koje sve biljke uništava u korenu. U svađi je sa mnogima u selu. Nezgodan je čovek i mnogi ga se plaše - priča starica, koja je insistiral­a da joj ne objavimo ime.

Stric dečakove majke S. S. im je pružio utočište

Moja bratanica ima svoju kućicu, ali joj je muž zabranjiva­o da plaća račune i da je održava. Isključena

joj je struja, sve je oronulo. Molio bih ljude da joj pomognu da se skući. Ona nigde ne radi, živi od socijalne pomoći. Gledam je kao rođenu ćerku. Trpela je strašne batine godinama, kao i ovo jadno dete. Ko zna kako je tek njemu... Važno da su oni skoro godinu dana kod mene, da žive bez straha od mrcvarenja - kaže vidno potreseni stric.

Istraga je trajala više meseci, da bi policija tek prekjuče uhapsila B. V. i odredila mu pritvor do 48 sati. Posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, određen mu je pritvor do 30 dana.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia