Alo!

NE IZVRĆITE INFORMACIJ­E!

NOVAK ĐOKOVIĆ PORUČIO SVIM KRITIČARIM­A I NADRILEKAR­IMA:

- Piše: KONSTANTIN RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Najbolji srpski teniser Novak Đoković tvrdi da njegovo zdravlje nije ugroženo specifični­m načinom ishrane, kao

što tvrde razni kvazistruč­njaci, i uverava da je glad za pobedama jaka kao nekada.

On je juče u Beogradu odradio trening koji je bio otvoren za javnost, a posle toga je poručio da se oseća odlično i da zluradi komentari na račun njegovog zdravlja povređuju ljude u njegovoj okolini, ali ne i njega. Jedna od takvih tvrdnji je i izjava nemačkog stručnjaka za ishranu Jerga Hezlija, koji je rekao da Novak boluje od bolesti zavisnosti za zdravom hranom, što se stručno naziva ortoreksij­a.

- Nemam ništa da kažem. Ne bih želeo da diskutujem. Ljudi, nažalost, vrlo lako izvrnu informacij­u, kao što su to radili prethodne dve godine. Dugo već ne pratim vesti i na mene to ne utiče, ali utiče na ljude iz mog okruženja - rekao je Đoković i onda dodao da želi da ponovo bude broj jedan:

- Ponosan sam na sve što sam postigao i zadovoljan sam. I dalje želim da igram tenis na vrhunskom nivou. Ciljevi mi se nisu promenili, a znate vi vrlo dobro koji su rekao je on.

Nole je još jednom ponovio da se konačno posle operacije lakta oseća dobro i da nije toliko trebalo da žuri s povratkom na teren.

- Uželeo sam se tenisa, želeo sam da se vratim, a nije trebalo. Ipak, sada sam dobro i taj plamen strasti nije utihnuo. Vera i dalje postoji, a samopouzda­nje je nešto drugo i ono se stiče dobrim rezultatim­a. Trenutno je manje nego što sam navikao, ali to se promeni jednim dobrim turnirom - zaključio je Novak.

„Ne želim da govorim o ishrani. Sve što pričaju mene ne pogađa, ali utiče na ljude iz mog okruženja“, poručuje

Nole

 ??  ?? Ovo je Novakova užina tokom treninga
I dalje je idol dečaka i devojčica: Đoković deli autograme
Ovo je Novakova užina tokom treninga I dalje je idol dečaka i devojčica: Đoković deli autograme

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia