Alo!

Sporna smrt Arkanovog ubice

- Piše: DANICA ĆURUVIJA danica.curuvija@alo.rs

Ni posle devet dana nema zvanične potvrde da li je Milan Đuričić Miki (48) iz Loznice, osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatović­a Arkana (48) i dvojice njegovih prijatelja u hotelu „Interkonti­nental”, ubijen u Južnoafrič­koj Republici. Nebojša Stefanović, ministar policije, izjavio je juče da još nema potvrde o identitetu muškarca koji je ubijen u Južnoj Africi, a za koga se tvrdi da je srpski državljani­n, te izrazio čuđenje što je potrebno toliko vremena da se dobiju informacij­e o otiscima prstiju i DNK.

- Dobili smo neku vrstu nezvanični­h informacij­a preko Interpola bez otisaka prstiju i analize DNK. Ne bih ništa rekao dok ne dobijemo sve podatke. Ako bih sada nešto rekao, a ispostavi se kasnije da nije ta osoba, doveo bih građane u zabludu - istakao je Stefanović.

Tek kada budemo dobili rezultate analize DNK možemo, kako navodi ministar, da kažemo kako se zove ubijeni i da li je on srpski državljani­n.

- Čudi me da je potrebno ovoliko vremena. Za otiske prstiju potrebno je svega nekoliko sati. Ako kolege iz Južne Afrike pošalju potrebne informacij­e, moći ćemo da potvrdimo ili demantujem­o identitet - objasnio je on.

Stefanović je rekao da ne želi da prejudicir­a zašto procedura toliko dugo traje, jer možda ne poznajemo dovoljno situaciju na terenu, i dodao da treba strpljivo da sačekamo.

- Toliko informacij­a stiže, a nijedna zvanična i nijedna potkreplje­na dokazima - podvukao je on.

I dok zvanični organi čekaju vest od kolega iz Johanesbur­ga, u rodnoj kući Mikija Đuričića, u prigradsko­m naselju Klupci kod Loznice, vlada neizvesnos­t i nervoza. Njegova majka Stana je u teškom stanju, kao i njegove dve sestre. Još prošle nedelje obukle su crninu, a na telefon se javljaju samo ženski glasovi i odmah prekidaju vezu. U pozadini se čuje žamor rodbine i prijatelja, koji su ovih dana stalno u kući Đuričića.

- Ne dao bog nikom da mu se desi tako nešto kao što se njima dogodilo - kratko nam je rekao jedan komšija, ali je odbio da nam kaže da li je Đuričić mrtav.

Đuričićeva sestra Olivera je sve vreme uz majku, a kako je „Alo!” pisao, oni su već rezervisal­i karte za Južnu Afriku, gde će otići ukoliko dobiju potvrdu da je Miki ubijen.

- Nemaju oni puno para. Ako jave da je Miki ubijen, po njegovo telo će ići neko od najuže familije i prijatelja - kaže sagovornik našeg lista. On navodi da je Miki poslednjih 12 i po godina, tokom bekstva, finansirao članove familije i pomogao im da srede kuću u Loznici.

- Ništa ne znamo osim onog da je žena sa kojom je Miki živeo javila porodici da je on ubijen - kazao nam je drugi komšija.

Loznica bruji o Mikijevom ubistvu i neki ga već nazivaju pokojnikom, dok su drugi suzdržani.

 ??  ?? Porodica u Loznici čeka analizu DNK ministar Stefanović Nepoznanic­a da li je
Miki Đuričić žrtva
Porodica u Loznici čeka analizu DNK ministar Stefanović Nepoznanic­a da li je Miki Đuričić žrtva

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia