Alo!

Plaćeni ubica pucao na Maradonu?

-

Pančevačka policija uhapsila je Vuka Markovića (38) zbog sumnje da je pokušao da ubije MMA borca Vladimira Jovanovića (29) zvanog Maradona. Incident se desio u ponedeljak u Pančevu, ispred vrtića „Kefalica“. Hapšenje osumnjičen­og se dogodilo u noći između srede i četvrtka, kada je Vuko pokušao da napusti zemlju, a po nalogu pančevačko­g tužioca mu je određeno zadržavanj­e od 48 sati, nakon čega će biti sproveden u Više tužilaštvo na saslušanje.

Marković prilikom hapšenja nije pružao otpor i sve vreme je odbijao saradnju sa policijski­m inspektori­ma. Kako nezvanično saznajemo, sumnja se da je osumnjičen­i samo izvršilac krvavog posla, odnosno da je po nečijem nalogu pokušao da ubije svog poslovnog prijatelja Jovanovića. Istragom bi trebalo da se utvrde sve okolnosti i otkriju razlozi likvidacij­e. Prema nezvanični­m saznanjima, za njim je bila raspisana poternica zbog nekih krivičnih dela.

- Policija je istragom došla do osumnjičen­og Markovića, koji je Jovanoviće­v poznanik još iz detinjstva. Zanimljivo je da njihovo poznanstvo datira još iz vremena kada su obojica trenirali fudbal. U skorije vreme su zajedno poslovali sa automobili­ma i taj posao su uspešno obavljali. Međutim, postoje indicije da se Jovanović zbog svojih raznih poslova zamerio opasnim ljudima i da su oni za njegovu likvidacij­u angažovali Markovića - objašnjava naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, više detalja će se znati nakon što se od Markovića i ranjenog Jovanovića uzmu izjave, jer postoji mogućnost da neko od njih ispriča zašto se dogodio pokušaj ubistva.

- Iako sve indicije i tragovu ukazuju da je Marković samo izvršilac posla, ništa se ne prepušta slučaju, pa se proveravaj­u njihovi zajednički poslovi i eventualni sukobi. Sumnja se da Marković nije slučajno izabran za izvršioca ubistva jer je on važio za osobu u koju je Jovanović imao poverenja, pa mu je shodno tome i gard bio spušten. Prema izjavama svedoka, Jovanović je neposredno pre ranjavanja mahnuo muškarcu koji ga je čekao i krenuo mu u susret sa osmehom. Marković je nakon pucnjave pobegao u pripremlje­n štek-stan, odakle je pokušavao da stigne do granice, međutim, u tome nije uspeo - rekao je naš sagovornik. E. Sadiku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia