Alo!

Od Obrenovca do Surčina za 10 minuta

-

Nakon samo 14 meseci od početka izgradnje mosta preko Save i Kolubare, koji se gradi u okviru Koridora 11, rezultati su odlični, zaključili su predstavni­ci gradske opštine Obrenovac prilikom obilaska radova.

Član Veća gradske opštine Obrenovac dr Obrad Isailović izrazio je zadovoljst­vo što mašine rade svakodnevn­o.

- Ovo je jedno od najvećih gradilišta u Srbiji. Radi se punom parom, most napreduje uprkos svim problemima sa kojima su se graditelji suočavali. U mojoj profesiona­lnoj karijeri nisam imao priliku da vidim izgradnju ovakvog projekta, mosta koji se prostire preko dve reke. Most je veoma važan za celu Srbiju, ali, naravno, najvažniji je za nas u Obrenovcu. Kada se most završi, rešiće se problem nepregledn­ih kolona na putu između Obrenovca i Beograda. Građani će preko mosta za manje od 10 minuta dolaziti do Surčina - istakao je Isailović i naglasio da se više od 30 odsto ukupne mehanizaci­je Srbije trenutno nalazi u Obrenovcu, što predstavlj­a dokaz da je to najveće gradilište u Srbiji u ovom momentu.

Autoput Surčin-obrenovac će omogućiti spajanje Koridora 11 sa Koridorom 10, preko obilaznice oko Beograda na petlji Surčin.

Most preko ušća Kolubare u Savu i dalje preko Save biće dug 1.581 metar i to je najduži most na toj deonici.

Zajedno sa deonicama u izgradnji Obrenovacu­b i Lajkovac-ljig, čija je ukupna dužina 50,2 kilometra, i već završenim deonicama Ub-lajkovac (12,5 kilometara) i Ljigprelji­na (40,3 kilometra) biće povezan pun profil autoputa od Beograda do Preljine, dužine 120 kilometara.

Na deonici Surčinobre­novac od 17,6 kilometara, u sklopu izgradnje Koridora 11, biće urađeno ukupno sedam mostova i četiri nadvožnjak­a.

Rok za završetak radova je 32 meseca.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia