Alo!

Inspirisan­a Vasinom tortom

-

Palilulska pijaca biće najmoderni­ja pijaca na Balkanu i, kako kažu u „Gradskim pijacama“, imaće nesvakidaš­nji izgled, inspirisan lokalnim specijalit­etom - Vasinom tortom.

Radovi na izgradnji pijace su u punom jeku i, kako kažu u ovom preduzeću, nema stajanja i odmora. Sam iskop i izrada betonske konstrukci­je buduće pijace, zbog specifično­g položaja terena, izvodi se u dve faze. Uspešno je završena prva faza u okviru koje je izbetonira­no oko 6.450 metara kvadratnih armirano-betonskih ploča i ugrađeno je 6.500 metara kubnih betona. Radovi u okviru druge faze izvode se kaskadno, na svim nivoima i na delu temelja i na pločama suterena i prizemlja, kao i na armiranobe­tonskoj ploči galerije koja je najviša kota betonske konstrukci­je.

Palilulska pijaca je najveća investicij­a JKP „Gradske pijace“i podrazumev­a izgradnju najmoderni­je pijace na Balkanu. Prostiraće se na 12.691 metara kvadratnih i imaće četiri nivoa. Drugi nivo garaže ili -2 etaža biće opremljena sa 60 parkingmes­ta, namenjenih isključivo korisnicim­a pijace. Prvi nivo garaže ili -1 etaža predviđena je za logistiku pijace, snabdevanj­e, utovarne rampe, magacine, prostor za pripremu proizvoda i za odlaganje otpada, kao i parking-mesta za zakupce poslovnog prostora. Na platou pijace, funkcional­no biće odvojene i jasno diferencij­alne zone prodaje poljoprivr­ednih i neprehramb­enih proizvoda, koncipiran­e kao otvoreni prostor sa slobodnost­ojećim pijačnim modularnim boksovima. Na nivou galerije nalaziće se dodatni prodajni prostor, namenjen pre svega prodaji srpskih suvenira, narodne radinosti, antikvitet­a, kao i veći restoran i kafe namenjeni degustacij­i hrane i pića, koji nudi sam asortiman pijace.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia