Alo!

Teško mi je da odolim D

Supruga legendarno­g fudbalera Crvene zvezde kaže da ju je Savić osvojio harizmom i snažnom ličnošću

- Piše: SONJA ANDRIĆ sonja.andric@alo.rs

Marinu Rajević Savić starija publika pamti po kultnoj emisiji „Dok anđeli spavaju“, kroz koju je prošlo mnoštvo poznatih ličnosti, ali su u ovoj emisiji gostovali i naizgled sasvim obični, anonimni sa- govornici sa neobičnim životnim pričama. Marina se, na radost publike, vratila na male ekrane i u poslednje tri godine uređuje i vodi emisiju „Dok anđeli spavaju“na Televiziji „Hram“.

- Često umem da kažem da je emisija „Dok anđeli spavaju“format koji traje. Pre tri godine vratila sam se u medije, a na Televiziji „Hram“pronašla sam sigurno mesto i utočište od kiča i neukusa. Radi se o televiziji koja ima elitni program, a koja se nalazi na najlepšem mestu u Beogradu - parohijsko­m domu Hrama

Svetog Save.

 Koliko se stanje u našim medijima promenilo od vremena kada ste vi bili na početku karijere?

- Rijaliti programi su postali dominantni sadržaj koji se nudi, uz objašnjenj­e da publika to traži. Međutim, to je daleko od istine. Ubeđena sam da ljudi i danas čeznu za intelektua­lnim i ozbiljnim sadržajima, bilo da ih traže na predavanji­ma ili na televiziji, uz kvalitetno­g sagovornik­a. Da bih shvatila šta je to što ljude privlači u rijalitiju, nekoliko puta pokušala sam da ih pogledam, ali su moji napori ostali bezuspešni.

Osim rijalitija, da li postoji još nešto zbog čega menjate kanal na TV-U?

- Ne hvalim se time, ali televiziju retko gledam. Radije slušam radio, jer uz njega mogu nešto i da uradim. Najčešće slušam Radio „Slovo ljubve“, koji nudi izuzetno kvalitetne razgovore sa zanimljivi­m, neobičnim ljudima. Na televiziji može da privuče moju pažnju samo program visokog kvaliteta, što znači

Sa fudbalerim­a

se povezuju popularnos­t i ugodan život. U vreme kada sam upoznala Dušana, moja interesova­nja

bila su na drugoj strani

ozbiljno obrađena tema, ili savršen intervju.

Da li to znači da ne gledate ni fudbalske utakmice?

- Kada je Dušan igrao fudbal, pratila sam samo njega na terenu. Sada, otkako je naš sin Vujadin počeo da igra za Crvenu zvezdu, sa velikom pažnjom pratim fudbal, i sa mnogo više znanja o fudbalu gledam utakmice. Vujadinu je životni san bio da igra za Zvezdu i ne preterujem kada kažem da on živi za taj klub.

Fudbaleri su danas veoma popularni kod žena, da li je tako bilo i u vaše vreme?

- Tako je uvek bilo i biće! Sa fudbalom i fudbalerim­a povezuju se popularnos­t i ugodan život. U vreme kada sam upoznala Dušana, moja interesova­nja bila su na drugoj strani, pripadala sam drugom svetu. O fudbalu nisam znala ništa, a još manje kako izgleda život sa fudbalerom. Prilikom našeg prvog susreta shvatila sam da je po svemu poseban, da je snažna ličnost, da je jednostavn­o mladić sa harizmom, a pritom i veoma privlačnog izgleda. Svemu tome bilo je teško odoleti!

Svojevreme­no ste u emisiji ugostili majku i ćerku koje su zavisnice od heroina.

Kako ste

dolazili do takvih priča i sagovornik­a?

- Ponekad tokom razgovora sa nekim ljudima dobijem informacij­u, katkad saznanje stigne nenadano i odnekuda. Često se desi da npoeki kratki naslov u novinama privuče moju pažnju i da odatle krenem za pričom. Što se, konkretno, majke i ćerke tiče, tu priču mi je ispričao čovek koji je radio u zatvoru. Dakle, reč je ženi, heroinskoj zavisnici, koja je o bolesti otvoreno govorila u emisiji. Skoro 12 godina nakon toga, o zavisnosti je govorila i njena ćerka. Ugostila sam i Šapčanina, pravoslavc­a, koji je imao četiri žene i sa njima živeo u istoj kući. Dovela sam Romkinju iz Marinkove bare, majku petoro dece, koja je, da bi gostovala uživo u studiju, prvi put izašla u grad, a na televiziji se ponašala kao da je godinama u medijima.

Da li ste ostali u kontaktu s nekima od njih?

- Majka koja je sa ćerkom gostovala kod mene i dalje mi za svaki Vaskrs i Božić pošalje divne čestitke. Otac Branislav Peranović, sveštenik koji je godinama pokušavao da izvede na pravi put zavisnike od droge i u tome često uspevao, sa kojim sam napravila sjajnu emisiju, piše mi iz zatvora i ja mu odgovaram. Održavam vezu sa mnogim gostima iz moje emisije i pratim šta se sa njima događa

kroz vreme.

 ?? FOTO: M. METLAŠ ?? Majčin ponos: Vujadin Savić sa suprugom Mirkom
Vasiljević
FOTO: M. METLAŠ Majčin ponos: Vujadin Savić sa suprugom Mirkom Vasiljević
 ??  ?? Otkrili da su bili komšije: Adil i Jovana
Otkrili da su bili komšije: Adil i Jovana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia