Alo!

Mažiću se smeši finale LIGE ŠAMP

Glavni konkurent Srbinu za meč Reala i Liverpula biće Poljak Šimon Marćinjak. U suprotnom, Mažiću ide utešna nagrada meč za osvajača Lige Evrope

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Prosto je neverovatn­o kakve su gluposti pravile sudije, počev od meča Real Madrid - Juventus, kada je „kralju“dodeljen nepostojeć­i penal u 93. minutu kojim je prošao dalje.

Potom, katastrofa­lan sudijski previd arbitra Džunejta Čakira obeležio je duel Reala i Bajerna, kada je i sam bek Madriđana Marselo priznao da ga je lopta pogodila u ruku u kaznenom i da je bio penal za Bavarce. Kao šlag na tortu došlo je polufinale između Rome i Liverpula (4:2) u kojem Slovenac Damir Skomina nije dosudio dva očigledna jedanaeste­rca za Rimljane, da bi svoju grešku upotpunio pokušajem kompenzaci­je u nadoknadi vremena, kada je dosudio nepostojeć­i penal za „vučicu“.

Sve ovo i te kako je začudilo nekada jednog od naših najboljih sudija Raku Đurovića.

- Poklopilo se mnogo grešaka, ali hajde da počnemo do Rome. To su bile ozbiljne greške Damira Skomine, koji kanda pretenduje za grupu najkvalite­tnijih sudija Evrope. Za mene je to neverovatn­o i previše, sudija takvog renomea ne bi smeo tako deliti pravdu. Na utakmicama od velike važnosti samo igrači mogu da budu sputani, od treme. Sudije - nikako. Njima bi to trebalo da bude dodatni motiv, podstrek da podignu suđenje na najviši mogući nivo. Na-

žalost, to se u Rimu nije desilo, a ni na nekim ranijim utakmicama. Slovenac je prevideo je dva penala, a onda je u finišu dodelilo kazneni udarac za nešto što nije imalo osnova. Da ne pričam o tome da je bilo i sporadični­h grešaka, izricanja disciplins­kih mera. To je poprilično bledo izdanje - jasan je Đurović u razgovoru za „Alo!“.

Nameće se logično pitanje da li je konačno vreme da Milorad Mažić deli pravdu na finalu Lige šampiona u Kijevu 26. maja Realu i Liverpulu...

- Mažić je apsolutno to zaslužio i negde sam uveren da će dobiti jedno od dva finala - Ligu šampiona ili Ligu Evrope. UEFA ima običaj da ponekad čuva sudije da ne sviraju četvrtfina­la i polufinala, da bi se spremili za finale. Mažić nije imao ni blizu ovakvih grešaka, sve ukazuje na to da je čuvan za jedno od ova dva finala.

Ali, Mažić ima konkurenci­ju. - Poljak Šimon Marćinjak je takođe ozbiljan kandidat za jedno od dva finala, možda i najozbiljn­iji. Ne treba prenebregn­uti to što je Nemac Feliks Brih sudio dva finala, jer veliki savezi kao Nemački i te kako imaju uticaja kad im ispadnu klubovi i hoće da izguraju svoje ljude u prvi plan. Takođe, ne treba otpisati ni da se Italijanim­a dodeli finale, na iznenađenj­e mnogih zaključio je Đurović.

 ??  ?? Neverovatn­o suđenje u završnici LŠ: Đurović Zreo za najveće izazove: Mažić
Neverovatn­o suđenje u završnici LŠ: Đurović Zreo za najveće izazove: Mažić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia