Alo!

Ubijen čovek iz senke za prodaju droge

Bio Gorgija Gorg Darmanović (58), koji je povezan sa narko-klanovima u Južnoafrič­koj Republici ubijen juče u Novom Beogradu

- Piše: E. SADIKU enis.sadiku@alo.rs

Državljani­n Crne Gore Gorgija Gorg Darmanović (58) ubijen je juče u blizini Prvog osnovnog suda u Novom Beogradu, samo dan nakon zvanične identifika­cije ubijenog Milana Đuričića Mikija, Arkanovog ubice. Kako „Alo!” saznaje, on je jurio prljave političare, a u Južnoafrič­koj Republici je bio kontraobav­eštajac i posao mu je bio da otkriva unutrašnje neprijatel­je i vrbuje srpske imigrante da rade za njih.

Dvojica nepoznatih napadača ispalila su u njega četiri metka, od kojih su mu tri završila u grudima, a jedan u glavi. Napadači su posle krvavog pira pobegli skuterom u pravcu Zemuna, a policija je odmah blokirala sve izlaze iz grada i pokrenula akciju „Vihor“.

Teško ranjeni Darmanović je vozilom Hitne pomoći prevezen u zemunsku bolnicu, gde je reanimiran, ali je, uprkos naporu lekara da ga spasu, posle tri sata preminuo.

Kako saznajemo, pokušaj ubistva Darmanović­a dogodio se u ulici Aleksinačk­ih rudara kod brojeva 3-5, u prolazu između dve zgrade.

- Upucani muškarac je izašao iz jednog od ulaza. Kratko je razgovarao telefonom. Čuo sam kada je rekao: „Sačekaću te u prolazu.“Nedugo zatim pojavila su se neka dva lika na motociklu. Vozač je imao kacigu, dok je njegov saputnik bio gologlav. Primetio sam samo da su malo pričali, jer sam ja otišao svojim putem. Nekoliko sekundi kasnije čuo sam pucnjavu. Okrenuo sam se i video kako mladić navlači kapuljaču na glavu, a vozač motocikla daje gas. Provukli su se između zgrada i pobegli, čini mi se ka Zemunu - kaže za „Alo!“očevidac krvavog obračuna.

Neposredno nakon pucnjave povređenom je u pomoć pritekla jedna novinarka, koja je i obavestila Hitnu pomoć.

- Mislila sam prvo da je neko pucao povodom rođenja deteta ili nešto slično. Onda sam čula da ljudi pričaju da su nekoga upucali. Kada sam pogledala sa leve strane, videla sam da čovek leži. Pitala sam ljude koji su gledali s prozora da li su zvali Hitnu pomoć. Pošto niko od njih nije ništa preduzeo, odmah sam pozvala lekare i oni su došli kroz dvadesetak minuta - navela je novinarka.

Ceo kraj ubrzo je bio ispunjen policijom. Dok su forenzičar­i sakupljali tragove, inspektori su uzimali snimke sa okolnih kamera, u nada da će im pomoći da identifiku­ju ubice.

- Policija je uzela izjave više svedoka i pronašla određene tragove, koji bi trebalo da dovedu do izvršioca. Ustanovlje­no je da je Darmanović iznajmio stan u blizini mesta na kojem je upucan. On se ranije dovodio u vezu sa osobama iz kriminogen­e sredine i važio je za velikog igrača iz senke, naročito kada je reč o poslovima sa drogom. Darmanović slovi za osobu stare garde i za njega se pričalo da posao sklapa samo naveliko. Stečeni novac je ulagao u nekretnine, a najviše je poslovao na Zlatiboru. Dugi niz godina je radio u Južnoafrič­koj Republici kao kontraobav­eštajac za njihovu službu, a posao mu je bio da otkriva unutrašnje neprijatel­je i da vrbuje srpske imigrante da rade za njih - objašnjava naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, Darmanović je 2011. bio blizak sa zamenikom generalnog direktora Agencije za državnu bezbednost (SSA) i direktno je njemu podnosio izveštaje. Navodno je imao neograniče­ni fond novca i njegov posao je bio da juri prljave političare.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia