Alo!

Nole nije želeo da pobeđuje

Grič: „Kada je odlučio da završi saradnju sa starim stručnim štabom, više nije želeo da trenira“

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

Vreme je da Novak Đoković pokaže da je na pravom putu! Danas najbolji srpski teniser svih vremena startuje na mastersu u Madridu. Rival u prvom kolu nikako mu neće biti mačji kašalj, pošto ga je žreb poslao na Japanca Keja Nišikorija, trenutno 21. igrača sveta!

Nišikori je u 13 međusobnih duela pobedio Đokovića tek dva puta, ali daleko od toga da je bio lak zalogaj. Što se tiče međusobnih okršaja u Madridu, Nole je slavio u polufinalu 2016. godine (2:6, 6:4, 7:6), a prošle godine Nišikori je morao da preda četvrtfina­lni meč.

Sigurno je da bi pobeda protiv igrača koji je nedavno igrao i finale Monte Karla protiv kralja šljake Rafaela Nadala učinila baš ono što je Novaku najpotrebn­ije - povećalo bi mu stepen samopouzda­nja. Novak je prilikom prošlonede­ljnog boravka u Beogradu i sam priznao da mu samopouzda­nje nije na najvišem nivou. A još jedno, i to brutalno

iskreno priznanje, stiglo je od novog-starog kondiciono­g trenera Gebharda Griča.

U intervjuu za „Di Pres“Austrijana­c je otkrio zbog čega je otišao iz stručnog štaba Đokovića, ali i zbog čega se vratio u Noletov tim.

- Novak prolazi kroz veoma tešku situaciju. Ako mogu da da mu pomognem, želim to da uradim. Oduvek smo bili sjajan tim. Novaku je lakše zato što smo ponovo uz njega. On zna kako stvari funkcioniš­u objasnio je Grič.

Govoreći o tome da li teniski svet može da očekuje da se u nekom trenutku u tim vrati i Boris Beker, Grič je otkrio nešto veoma zanimljivo.

- Boris je oduvek bio veoma dobar u analizi i neverovata­n je takmičar. Kada je Novak odlučio da završi saradnju sa nama, on, u stvari, nije više želeo da pobeđuje. Nije trenirao dovoljno - šokirao je Grič.

Posle tih reči Đokovićevi­m navijačima ostaje samo da se nadaju da je ovaj tandem, zajedno sa Vajdom, konačno na istoj talasnoj dužini. Kada su bili, Novak je bio nezaustavl­jiv i najbolji na svetu. Kakvi su rezultati obnovljene saradnje mogli bismo da saznamo već na meču protiv Nišikorija.

 ??  ?? Da li će vratiti Novaka u formu: Đoković i Grič na treningu u Beogradu
Da li će vratiti Novaka u formu: Đoković i Grič na treningu u Beogradu
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia