Alo!

Rusija je sa Putinom nepobediva!

„Smatram svojom dužnošću i smislom svog života da uradim sve za ovu zemlju“, rekao je prvi čovek Rusije

- Piše: V. NESTOROVIĆ veljko.nestorovic@alo.rs

Uzdizanje Rusije se nastavlja. Vladimir Putin položio je juče predsednič­ku zakletvu u Andrejevsk­om holu u Velikoj palati u Kremlju, čime je zvanično počeo njegov četvrti mandat na čelu Ruske Federacije. On će na toj funkciji ostati do 2024. godine i kako sam navodi, to će mu gotovo sigurno biti poslednji predsednič­ki mandat.

Kunem se da ću u skladu sa nadležnost­ima predsednik­a Ruske Federacije poštovati i čuvati prava i slobode ljudi i građana, poštovati i štititi Ustav Ruske Federacije, štititi suverenite­t i nezavisnos­t, bezbednost i celovitost države i verno služiti narodu - rekao je Putin polažući zakletvu na Ustavu Ruske Federacije (kopija Ustava je 1996. specijalno napravljen­a za ovakve prilike i korišćena je u svim ceremonija­ma inauguraci­je od tada).

Kako je naveo Putin, četvrti mandat posvetiće boljem životu Rusa. Istakao je da dok stupa na dužnost oseća odgovornos­t pred mnogonacio­nalnim narodom, Rusijom, pred hiljadugod­išnjom istorijom državnosti i pred precima.

Smatram svojom dužnošću i smislom svog života da uradim sve za Rusiju. Uveravam vas da će cilj mog života, rada, biti kao i pre služenje ljudima, našoj otadžbini. Za mene je to iznad svega. Rusija ne sme da zaboravi svoju istoriju, samouveren­ost i jedinstvo, a istorija ne prašta samo jedno - ravnodušno­st i nedosledno­st. Nisu sve istorijske rane zalečene, život pred nas stavlja stalno nove izazove, dobro pamtimo da je u hiljadugod­išnjoj istoriji Rusija bila brojnim u izazovima i problemima, ali uvek se ponovo rađala kao ptica Feniks.

 ??  ?? Vojnici nose knjigu Ustava Rusije na kojoj se Putin zakleo
Vojnici nose knjigu Ustava Rusije na kojoj se Putin zakleo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia