Alo!

Đilas hteo da izazove haos!

- Pišu: J. Đ. - D. R. redakcija@alo.rs

Đilas gurao odbornika SNS-A, pa napustio sednicu! Konstituti­vnu sednicu Skupštine Grada Beograda, na kojoj je trebalo samo da se potvrde mandati novim odbornicim­a i izabere novo rukovodstv­o, opozicija je pokušala da pretvori u opšti cirkus i da na njoj napravi haos, baš kao što je „Alo!“i najavio pre nekoliko dana.

Dragan Đilas, koji je bio i kandidat za gradonačel­nika, već u prvim minutima je počeo da opstruira sednicu tražeći da se proširi dnevni red i da se formira komisija koja će utvrditi kako su raspodelje­na sredstva koja je država svojevreme­no prebacila Centru za socijalni rad.

To mu je bilo malo, te je i tokom dana nastavio sa provokacij­ama. Đilas je tražio i repliku na repliku, što po pravilu nije bilo moguće, a kada je reč dobio član SNS-A Aleksandar Mirković, Đilas ga je čak i odgurnuo. U tom trenutku nastao je metež, a Đilas je pozvao svoje članove, okrenuo se i napustio sednicu.

Đilas dao izjavu da uopšte nije video Mirkovića, da mu je došao sa leđa, te da uopšte nije želeo da ga gura, već da se sve odigralo slučajno. Međutim, prisutni su saglasni da je čitava situacija insceniran­a, te da su članovi opozicije svesno napravili frku kako bi izašli sa sednice.

Inače, Skupština je izabrala verifikaci­oni odbor za potvrđivan­je mandata odbornicim­a, a gradonačel­nik Siniša Mali je naveo da sada na računu grada ima 12,6 milijardi dinara i još osam na računima javnih preduzeća.

- Na računu grada imate 20 milijardi, to je novac građana koji investiram­o u vodovod, kanalizaci­ju, asfaltiran­je, nova radna mesta…to je ono što Ðilas ne želi da se desi, to nije njegova politika, njegova je politika laži, mržnje, pljački - kazao je Mali.

Upitan zašto će Skupština raspravlja­ti o Ðilasovoj, a ne, na primer, o njegovoj imovini, on je rekao da je tu temu pomenuo sam Ðilas, te da može da se razgovara o svemu, samo ne danas.

- Što se mene tiče, pričaćemo o svemu, samo ne danas. Danas treba da se konstituiš­e parlament. Nemamo šta da krijemo, ali ćemo pričati i o drugim temama - naveo je Mali.

Rezultati koje je Andrea Radulović pokazala u prethodnom mandatu na mestu zamenika predsednik­a Skupštine Grada Beograda očigledno su bili i više nego dovoljna preporuka da joj i u novom mandatu povere tu odgovornu funkciju.

 ??  ?? Račun grada u plusu 20 milijardi dinara:
Siniša Mali Napustio zasedanje: Dragan Đilas
Račun grada u plusu 20 milijardi dinara: Siniša Mali Napustio zasedanje: Dragan Đilas
 ??  ?? Svečano odelo: Žika Šarenica
Svečano odelo: Žika Šarenica

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia