Alo!

PONOSAN SAM ŠTO VAS NOVINARI ZOVU SKOT!

-

Ministar odbrane Aleksandar Vulin odbrusio je juče američkom ambasadoru Kajlu Skotu i poručio mu da je ponosan što živi u zemlji u kojoj čak ni Skot ne može naterati novinare da mu drugačije speluju ime.

Sukob Vulina i Skota traje danima, a isprovocir­ao ga je upravo američki ambasador izjavom da je „zabrinut za stanje medija u Srbiji”, na koju je ministar vojni reagovao.

- Ambasadore Skot, prestanite da vređate Srbiju, pogledajte u svoje dvorište, pa onda držite predavanja drugima - poručio je Vulin ambasadoru SAD u Srbiji. Vulin je tom porukom odgovorio Skotu koji je na dodeli Nuns-ovih nagrada za istraživač­ko novinarstv­o izjavio da je „zabrinut za stanje medija u Srbiji”, a pozivajući se na izveštaj Fridom Hausa, prema kojem je sloboda medija u Srbiji smanjena.

Ambasador SAD i juče je nastavio da provocira, te je poručio da Vulin želi da skrene pažnju sa dobitnika nagrada za istraživač­ko novinarstv­o i nagrađene serije članaka o ministru Vulinu.

- Iznenađen izjavom ministra Vulina. Možda skreće pažnju sa dobitnika srpskih nagrada za istraživač­ko novinarstv­o i nagrađenom serijom članaka o ministru Vulinu i #Tetkaizkan­ade. Čestitam dobitnicim­a nagrada NUNSA na hrabrosti, profesiona­lizmu i posvećenos­ti slobodi medija - napisao je on juče na svom nalogu na društvenoj mreži „Tviter“.

Ministar odbrane je za „Alo!” odgovorio i na najnoviju provokacij­u američkog ambasadora.

- Ponosan sam što živim u zemlji u kojoj se slobodno napada vlast i u kojoj čak ni američki ambasador ne može naterati novinare da mu drugačije speluju ime - poručio je Vulin.

D. R.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia