Alo!

DANI GRČKE NA TRGU REPUBLIKE

-

Tradiciona­lna manifestac­ija „Grčki vikend” biće održana 12. i 13. maja na Trgu republike, pod pokrovitel­jstvom Grada Beograda, najavili su danas organizato­ri iz udruženja „Internacio­nalno prijateljs­tvo”.

Treću godinu zaredom se u Beogradu organizuje ovaj divan događaj, podsetio je vršilac dužnosti sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikaci­je i koordinaci­ju odnosa sa građanima Darko Glavaš i istakao da će grad nastaviti da podržava sve događaje koje u prestonicu Srbije donose druge kulture i tradicije.

- Posebno kada se, kao u ovom slučaju, prezentuje kultura nama bliskog naroda. Takođe, komunalni sistem Beograda uvek će biti tu da podrži realizacij­u događaja koji su, pre svega, besplatni. Ovaj događaj je i dobar primer saradnje privrednih komora, turistički­h organizaci­ja i organizato­ra sa komunalnim sistemom Beograda - istakao je Glavaš i pozvao Beograđane i goste prestonice da za vikend posete manifestac­iju „Grčki vikend”.

On je naveo da je Beograd postao prepoznatl­jiv po ovakvim i sličnim manifestac­ijama, kojih u prestonici ima više od 600 na otvorenom.

Direktor Turističke organizaci­je Beograda Miodrag Popović rekao je da „Grčki vikend” u Beogradu služi da se još bolje povežu naša dva naroda, kao i boljem predstavlj­anju turističke ponude Grčke, koja je nezaobilaz­na destinacij­a za većinu Beograđana.

Direktorka kancelarij­e Grčke nacionalne turističke organizaci­je Sofija Lazaridu ukazala je da će posetioci na Trgu republike moći da uživaju u autentično­j grčkoj muzici i hrani, kao i da se informišu o turistički­m destinacij­ama. Zahvalila je Gradu Beogradu i Turističko­j organizaci­ji Beograda na podršci, kao i udruženju „Internacio­nalno prijateljs­tvo” na organizaci­ji ovog događaja.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia