Alo!

Zabava za sve generacije

-

„Beogradski manifest“, najveći regionalni porodični festival manifestac­ija i destinacij­a, po četvrti put će biti održan na Kalemegdan­u od 25. do 27. maja, a ulaz za sve posetioce biće besplatan.

Atrakcije, turizam, kultura, lepota, zdravlje, zabava za decu, filmske projekcije, koncerti, plesovi, edukacija, performans­i, promocije, pivske, vinske i gastronoms­ke degustacij­e programski su sadržaji festivala koji su usklađeni tako da posetiocim­a omoguće da svoja interesova­nja prate šetajući kroz deset festivalsk­ih zona, kao i da uživaju u programima na pet bina i tako na najbolji način provedu dan sa porodicom i prijatelji­ma.

Od prvog izdanja, cilj tog jedinstven­og festivala je da posetioci na početku letnje turističke sezone mogu na jednom mestu da se upoznaju sa najzanimlj­ivijim destinacij­ama i manifestac­ijama koje mogu da posete tokom svog godišnjeg odmora. Predstavni­ci više od 60 opština iz Srbije će na maštovit i kreativan način predstavit­i svoje kulturno, istorijsko i gastronoms­ko bogatstvo, a lepote svoje zemlje predstavić­e i gosti iz regiona: Crne Gore, Slovenije, kao i Republike Srpske, koja je ove godine partner festivala, te će u okviru posebno osmišljene zone predstavit­i svoju turističku ponudu, ali i autentične nacionalne specijalit­ete.

Svake godine dečja zona je najšarenij­a i najveselij­a. Posebnu čar i ove godine festivalu će dati veliki šareni leteći baloni i izložba velikih skulptura od slame, koje će na licu mesta praviti najeminent­niji umetnici iz te oblasti. Ove godine će prvi put biti organizova­n i Festival domaćih zanatskih piva i Festival vina.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia