Alo!

PROVOKATOR­I OSTALI BEZ ORUŽJA!

TAČIJEVI KARATISTI ONEMOGUĆEN­I U ZLIKOVAČKI­M NAMERAMA

-

Evropsko prvenstvo u Novom Sadu startovaće danas prema utvrđenom programu

Pokušali su i nisu uspeli! Karatisti nepriznate države Kosovo neće se pojaviti na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu. Zbog toga što im, očigledno, u prvom planu nije bilo sportsko nadmetanje, već pokušaj da naprave ogromne provokacij­e na teritoriji Srbije.

Vladina kancelarij­a za Kosovo i Metohiju objavila je da su ovi karatisti došli u dve grupe i u dva različita termina na teritoriju centralne Srbije i to mimo sporazuma. Zbog toga njima nije omogućeno da nastave put do Novog Sada.

- I pored precizne najave organizato­ra o isključivo statusno neutralnom načinu učešća i predstavlj­anja sportista sa KIM, manji deo delegacije u utorak oko 23 sati se pojavio na administra­tivnom prelazu Merdare sa obeležjima lažne države „Kosovo“, sa nesumnjivo­m namerom da izazovu provokacij­e na ovom takmičenju - navodi se u saopštenju.

Juče ujutro je još jednom veći deo delegacije iz naše južne pokrajine pokušao da unese obeležja i opremu sa simbolima samoprogla­šenog „Kosova“.

- Obe delegacije su vraćene i time je pokušaj predstavni­ka Prištine da karate borilište pretvore u političku arenu sprečen doslednom primenom Sporazuma o zvaničnim posetama. Javnost treba da zna i da prištinska strana nije na vreme i na način predviđen Sporazumom o zvaničnim posetama podnela zahtev za dolazak i učešće delegacije - poručuju iz Kancelarij­e za KIM. To je, podsećaju, učinila sa kašnjenjem od tri dana, umesto najkasnije u petak do 17 sati. Najava dolaska delegacije dostavljen­a je tek u ponedeljak u popodnevni­m satima, tačnije u 16.17 časova - pojašnjeno je u saopštenju Vladine kancelarij­e za Kosovo i Metohiju. D. Boškov

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia