Alo!

Mrzim MATIĆA, to kopile!

„Protiv njega je zabavno igrati, ali snažan i moćan, veoma i teško. On je Sitija dobar igrač“, ocenio je Nemanju as

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Malo je fudbalera u novijoj istoriji Mančester sitija kao što je Jaja Ture. Za osam godina među „građanima“mnogo suparnika pokušalo je da mu oteža put ka zasluženoj slavi, a najviše - Nemanja Matić!

Na rastanku od Sitija, kojem je podario bezbroj radosnih trenutaka, doprinoseć­i osvajanju dve duple krune, tri titule prvaka Engleske, trofeje u FA i Liga kupu, Ture je otkrio ko mu je bio najteži rival. Upro je prstom u srpskog asa, s kojim je vodio epske bitke dok je Matić nosio dres Čelsija.

- Mrzim to kopile - rekao je uz osmeh Jaja Ture, objašnjava­jući zašto mu je naš reprezenta­tivac bio najveća prepreka na engleskim terenima.

Svojevreme­no najbolji fudbaler Afrike (igrač godine od 2011. do 2014), internacio­nalac iz Obale Slonovače ukrstio je koplja s mnogim svetskim zvezdama od 2010, kad je došao u Siti iz Barselone. I niko ga nije namučio kao Matić.

- Bilo je zabavno igrati protiv njega, ali i veoma teško. Visok je i jak. Moćan - nahvalio je Ture aktuelnog asa Mančester junajteda.

Danas 34-godišnjak, kome je ostala samo utakmica do oproštaja od Sitija, tvrdi da je malo igrača poput Matića.

- Da li bih mogao da izaberem igrača koji me je zaustavio? Malo ih je. Matić je jedan od njih. Može mnogo da trči, da se bori. On je dobar, veoma dobar igrač - poručio je Jaja Ture, dvostruki fudbaler sezone u Premijer ligi..

 ??  ?? Borba divova: Matić i Ture
Borba divova: Matić i Ture

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia