Alo!

NOLETOV POVRATAK U AGONIJU

Samo u drugom setu Đoković podsetio na šampionske dane, prvi i treći dobio Edmund - 3:6, 6:2, 3:6

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Umesto povratka magije - povratak u agoniju. Novak Đoković je napustio „Magičnu kuću“pognute glave, poražen od igrača kome nije prepustio ni set u tri dojučerašn­ja duela. Kajl Edmund nije mario za tradiciju, još manje za slavu Srbina, već je našao put do trećeg kola mastersa u Madridu - 6:3, 2:6, 6:3.

Čak tri izgubljena gema na svoj servis bila bi preveliki luksuz za Đokovića i u njegovim najboljim danima. Taj poklon Britanac je prihvatio oberučke i posle 32 minuta poveo sa 1:0 u setovima. Novak je, doduše, na početni brejk 22. igrača na ATP listi odmah uzvratio istom merom, potom poveo sa 2:1, ali je to (uz još jedan gem) bilo sve od nekadašnje­g vladara sveta u prvoj deonici meča.

Jako madridsko sunce nije zatamnilo put povratku magije u sledećih pola sata. Kao u godinama kad je blistao u „Magičnoj kući“(2011, 2016), Nole je ozario naša lica. Već na startu drugog seta je brejknuo Edmunda, a zatim održavao prednost sigurnim servisom, tek uz poneki izgubljeni poen. U sedmom gemu je ponovo oduzeo servis rivalu, da bi u sledećem iskoristio drugu set-loptu. Posle 35 minuta sunce je na semaforu obasjalo 1:1.

Nažalost, tu je zaustavlje­n povratak magije i označen povratak u agoniju. Edmund je zaustavio Đokovića, a njegovim navijačima vratio sumnju da veliki šampion može ponovo u vrh.

- Niko me ne tera da igram, igram zato što volim. Dokle god budem voleo ovaj sport, nastaviću da igram. I dalje, međutim, postoje stvari koje ne funkcioniš­u - rekao je Nole posle poraza.

Istini za volju, odlučujući set bi trajao kraće od 36 minuta i verovatno bi se završio trijumfaln­o uzdignutim Novakovim rukama da je realizovao jednu, samo jednu od tri brejklopte u petom gemu. Ali nije uspeo. Britanac je to kaznio na servis Srbina za vođstvo od 5:3, a onda je zadao konačni udarac. Iz prve meč-lopte. Za prvi trijumf nad Đokovićem.

- Igrao sam dobro u drugom setu, ali i tokom trećeg. Sve je bilo u nekoliko poena. Sreća je bila na njegovoj strani

- poručio je Novak.

Novaka čeka pad na ATP listi, verovatno na 18. mesto

 ??  ?? Glavobolja: Novak Đoković
Glavobolja: Novak Đoković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia