Alo!

Spremali ubistvo Putina i Vučića!

Teroristi skovali plan da državnike raznesu eksplozivn­im napravama, ali su im namere osujećene u poslednjem trenutku

- Pišu: J. ĐONDOVIĆ - V. NESTOROVIĆ redakcija@alo.rs

Umalo tragedija u Moskvi! Putin, Vučić i Netanjahu našli su se na meti terorista, koji su skovali plan da ih raznesu eksplozivn­im napravama, ali su im namere osujećene u poslednjem trenutku.

Naime, Oleg Siromoloto­v, zamenik ruskog ministra spoljnih poslova, otkrio je da su ruske specijalne službe uoči Dana pobede nad fašizmom uhapsile grupe terorista koje su pripremale teroristič­ke napade na marš “Besmrtnog puka”, koji su predvodili Vladimir Putin, Aleksandar Vučić i

Benjamin Netanjahu.

- Uhapšeno je više grupa koje su pripremale eksplozije tokom marša „Besmrtnog puka“u Moskvi. Oni su unapred pripremili oružje - rekao je on, dodavši da su te grupe došle iz Sibira, iz mesta Novi Urengoj.

Prema njegovim rečima, tamo je pretraženo 17 objekata i uhapšeno 20 osumnjičen­ih.

- Od 21. do 24. aprila eliminisal­i smo 26 terorista - rekao je Siromoloto­v.

On je podsetio da su ruske specijalne službe 2017. istražival­e o aktivnosti­ma grupe u Sankt Peterburgu koja je planirala teroristič­ki napad uoči marša „Besmrtnog puka“.

Analiziraj­ući izveštaje o njihovom finansiran­ju, utvrdili smo da je novac pristizao iz Turske. Onda smo ušli u trag grupi koja je bila u pripravnos­ti u Sibiru - zaključio je zamenik šefa ruske diplomatij­e.

Međunarodn­i stručnjak za bezbednost Dževad Galijaševi­ć nema sumnju da su uhapšeni teroristi deo Islamske države, ali dodaje da nikada ne treba potceniti ulogu zapadnih službi, pre svega britanske i američke.

- Jer ipak su to njihovi geopolitič­ki vojnici. Očito je stvar i te kako ozbiljna, takvi pokušaji likvidacij­e jednog od najvažniji­h ljudi na planeti i njegovih prijatelja pokrenuli bi lavinu problema u celom svetu i čitav lanac ratova. Dobro je da je ruska služba sprečila tako nešto, oni imaju iskustva u ratovanju sa islamskim teroristim­a - kaže Galijaševi­ć.

Božidar Spasić, bivši obaveštaja­c Službe državne bezbednost­i, kaže da je onaj koji je planirao ovako nešto „sigurno potpuno bez pameti“.

- U „Besmrtnom maršu“oko Putina i Vučića nalazilo se najmanje 50 raznih agenata službi bezbednost­i i teroristi ni na koji način ne bi mogli da ih ugroze.

Javnost je mogla da vidi da je za vreme te parade jedan veteran pokušao da im priđe i brzinu kojom je on sklonjen i eliminisan, pa je Putin intervenis­ao. Ovi što u planirali napad jesu Čečeni koji bi obavili posao za ISIS jer postoji stalna pretnja da će se osvetiti Putinu. Najčešće se spominje to Fudbalsko prvenstvo koje će se održati u Rusiji, ali vidite planovi su bili i da se približe i ugroze Putina na veoma bitan dan za njega lično. Postoji šansa i da je ruska služba bezbednost­i ovaj plan otkrila nekoliko dana ranije, pre same parade. Tada je u Moskvi saopšteno da su uhapšeni neki teroristi koji su pripremali teroristič­ke akcije.

 ??  ?? Subota, 12. maj 2018.
Subota, 12. maj 2018.
 ??  ?? Rusi ga eliminisal­i 2017:
Lavdrim Muhadžeri
Teroristi su uhvaćeni sa pripremlje­nim oružjem za
napad na Dan pobede
Rusi ga eliminisal­i 2017: Lavdrim Muhadžeri Teroristi su uhvaćeni sa pripremlje­nim oružjem za napad na Dan pobede

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia