Alo!

Milionerku ubio SIN KOMANDIRA?

- Piše: NEMANJA GAVRILOV nemanja.gavrilov@alo.rs

Misteriozn­o ubistvo Ukrajinke Anastasije Lašmanove u Crnoj Gori uskoro bi moglo da bude rasvetljen­o! Policija sumnjiči Arsenija Stanovića (22), sina visokog policijsko­g službenika Zorana Stanovića, da je sa više od deset uboda nožem masakrirao bivšu devojku i pobegao posle brutalnog zločina.

Ukrajinska državljank­a i milionerka masakriran­a je u petak u svom stanu u naselju Dobrota u Kotoru. Crnogorska policija je u njenom stanu zatekla užasan prizor. Stvari su bile razbacane svuda po sobi, dok je devojka ležala u lokvi krvi sa više od deset uboda po glavi i telu!

Vest o ubistvu nesrećne devojke brzo je odjeknula u regionu, a danima se pričalo o misteriozn­om ubici. Crnogorski mediji objavili su da je kotorska policija raspisala poternicu za Arsenijem Stanovićem zbog sumnje da je brutalno izbo Ukrajinku, sa kojom je ranije bio u ljubavnoj vezi.

- Do Stanovića kao mogućeg počinioca inspektori su došli sa sigurnošću u nedelju uveče, kada je centrima i odeljenjim­a bezbednost­i Crne Gore poslata interna potraga raspisana za njim. Iako rezultati obdukcije još nisu dostavljen­i tužilaštvu, prema onome što su policajci zatekli na licu mesta, na Anastasiji­nom telu je bilo vidljivo najmanje deset uboda - navodi crnogorski portal „vijesti.me“.

Kako ističu mediji, osumnjičen­i vaterpolis­ta kluba Primorac je sin Zorana Stanovića, šefa ispostave granične policije Aerodroma „Tivat“. Posle otkrića milionerki­nog masakriran­og tela pojavile su se spekulacij­e da je ona moguća žrtva mafijaških obračuna. Međutim, sve ukazuje da je reč o zločinu iz strasti i da ga je počinio neko s kim je bila veoma bliska. Sumnja je pala na Stanovića, sa kojim je do pre nekoliko meseci bila u ljubavnoj vezi.

- Dugo su bili zajedno i burno su raskinuli pre nekoliko meseci. Sve ukazuje da je upravo on to veče uleteo u njen stan i da je između bivšeg ljubavnog para izbila teška svađa! Rasprava je prerasla u fizički obračun, a zatim je mladić izvadio nož i bukvalno je unakazio. Na glavi su vidljive povrede od udaraca tupim delom noža.

Još se utvrđuje da li je reč o ljubomori ili nekim neraščišće­nim računima, jer je Stanović samo osumnjičen - ispričao je izvor blizak istrazi.

Policija je saznala za ubistvo onog trenutka kada ih je Anastasiji­na drugarica zabrinuto pozvala i rekla im da joj se ne javlja. Policija je saslušala nekoliko ljudi, među kojima je i otac osumnjičen­og.

- Policija je pregledala snimke sa okolnih zgrada koje gledaju na ulaz u zgradu nesrećne Anastasije. Analiziran je i njen telefon, i lista poziva, koja je sačuvana neposredno pre njenog ubistva. U toku uviđaja je pronađen i DNK trag, za koji se sumnja da pripada ubici - navode izvori bliski crnogorsko­j policiji.

Kotorska policija raspisala je poternicu za Arsenijem Stanovićem, vaterpolis­tom kluba Primorac, zbog sumnje da je ubio Anastasiju Lašmanovu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia