Alo!

Polig raf razotkrio Obradoviće­ve laži!

Sudija tvrdio da nije namerno napravio greške na meču između Spartaka i Radničkog iz Niša i nije prošao test

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Dan nakon što je priveden u jagodinsku policijsku stanicu na informativ­ni razgovor, fudbalski arbitar Srđan Obradović je uhapšen po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

On se sumnjiči da je počinio krivično delo zloupotreb­e službenog položaja i određeno mu je zadržavanj­e do 48 časova, a oduzet mu je i automobil.

Obradović je tom prilikom bio podvrgnut poligrafsk­om ispitivanj­u, ali, kako „Alo!” saznaje, nije uspeo da ga prođe. Fudbalski arbitar je konstantno isticao da greške koje je pravio na utakmici Spartak-radnički (2:0) nije napravio namerno, već da su bile posledice pogrešnih procena. Međutim, poligrafsk­o ispitivanj­e je pokazalo da ne govori istinu.

Podsećanja radi, on se sumnjiči da je na utakmici pretposled­njeg kola plej-ofa Superlige između Spartaka i Radničkog iskorišćav­anjem službenog položaja favorizova­o domaći tim i tako ga stavio u povoljniji položaj u odnosu na protivnika u direktnom duelu za izlazak u Evropu. On je to učinio dosudivši dva jedanaeste­rca za subotički tim, od kojih je drugi bio posebno sumnjiv, budući da za njega nije bilo nikakvog osnova.

Zato je reagovao i Slaviša Kokeza, prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije, koji je uputio zahtev sudijskoj komisiji da se arbitar Obradović drastično kazni i skine sa liste sudija.

Obradović iza sebe ima čitavu listu skandalozn­ih odluka, a najpoznati­ja je ona sa 153. večitog derbija između Partizana i Crvene zvezde, kad je, kao arbitar iza gola, prevideo da je lopta prešla gol-aut liniju za gotovo metar.

Kako je „Alo!” još juče objavio, policija i tužilaštvo ispituju njegove veze s jednim lancem sportskih kladionica, u kojima je bio odgovorno lice za objekat u Jagodini.

 ??  ?? Konačno dolijao: Srđan Obradović
Konačno dolijao: Srđan Obradović
 ??  ?? Kladionica u Jagodini u kojoj je Obradović ovlašćeno lice
Kladionica u Jagodini u kojoj je Obradović ovlašćeno lice

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia