Alo!

Veštice iz NVO sektora

-

U Državnoj zajednici Srbija i Crna Gora. Sa legendarno­m izjavom za NIN da je tužba podneta u vreme NATO bombardova­nja i da je pisana antipameću, tipičnom za režim Slobodana Miloševića. No, Vuk se verovatno nerado seća koalicije sa SPS-OM, baš te 1999. godine, kada je bio potpredsed­nik vlade. Ali se zato sećamo njegove antologijs­ke izjave: „Rat je prošao, Milošević otišao. I državni interes je ulazak u NATO.“

S amo... Nikako da dobijem Vukov odgovor li je državni interes bila smrt Milice Rakić? O tome se vodeći zagovornic­i NATO i svega antisrpsko­g ne izjašnjava­ju. Verovatno su im Šiptari i Hrvati mnogo bliži od nevino stradalih srpskih žrtava.

Tužba je odbačena 2004. Razlog - sud u Hagu nije nadležan. Gle čuda!

Prošlo je 19 godina od NATO agresije. Kažu, bila je to akcija radi uspostavlj­anja mira. I nije istina da svaka sledeće godina manje boli. Boli podjednako. Jer su posledice sve više vidljive.

S kupština Srbije je pokrenula inicijativ­u za formiranje komisije za istragu posledica NATO bombardova­nja Srbije 1999. Jer su nas bombardova­li osiromašen­im uranijumom. I koliko god to bilo javno, posledice su prećutkiva­ne. Konačno se skupilo hrabrosti da se dokaže veza između upotrebe projektila sa osiromašen­im uranijumom i porasta broja obolelih od raka.

U bijali su za vreme agresije.

Ali ubistva traju i danas. Poput horor filma... Svako pominjanje

„Milosrdnog anđela“treba da nas podseti na broj žrtava, na genocid, koji su svi okupljeni oko NATO pokušali da izvedu nad civilnim stanovništ­vom Srbije.

Genocid koji podrazumev­a kontinuira­no sistematsk­o uništenje.

A li konačno... Istina je postala državni prioritet.

A ženske sa početka priče... Iskreno mi je žao što nemaju priliku da zagrle bar jednu „lekovitu“NATO granatu. Za koju tvrde da nema štetna dejstva.

 ??  ?? Piše: Ivana Borić, Srpska desnica
Piše: Ivana Borić, Srpska desnica

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia