Alo!

Pajtić pozvao na pobunu u DS!

BIVŠI LIDER OTKRIO ĐILASOVU NAMERU DA PREUZME STRANKU

- Piše: J. MARKOVIĆ redakcija@alo.rs

U Demokratsk­oj stranci juče je izbio pravi skandal, kada se bivši lider demokrata Bojan Pajtić oglasio povodom unutarstra­načkih izbora i izneo podatak da je u toj partiji do sada uplaćeno neverovatn­ih 50.000 članarina. On je iznošenjem ovih podataka raskrinkao Dragana Đilasa, bivšeg gradonačel­nika i nekadašnje­g lidera DS-A, koji, prema našim saznanjima, stoji iza uplate većeg dela članarina u nameri da svog čoveka postavi na čelo te stranke.

Pajtić je pozvao članove da se pobune, odlože stranačku skupštinu i organizuju neposredne izbore. - Kako je moguće da smo se ponovo našli u situaciji da delegati biraju rukovodstv­o stranke, a kriterijum za izbor delegata je broj uplaćenih članarina, pa Smederevsk­a Palanka ima, primera radi, 1.800 uplaćenih

članarina,

a Novi Sad 160? - zapitao se Pajtić i zatim izneo šokantan podatak o broju uplaćenih članarina.

- Ima takvih „palanki“koliko god hoćete, s obzirom na podatak da je u DS uplaćeno gotovo 50.000 (pedeset hiljada) članarina za ove izbore! Svakome u Srbiji je jasno da je broj aktivnih članova naše stranke desetostru­ko manji i da stranka koja ima dva ili tri odsto podrške ne može da računa na više od 100.000 birača. Ako smo za godinu i po izgubili dve trećine birača, zašto gubimo dostojanst­vo? Kako ćemo birače povratiti, ako dostojanst­vo više nemamo? - zapitao se bivši lider DS-A.

Za unutarstra­načke izbore u taboru DS-A i te kako je zaintereso­van Dragan Đilas, još jedan bivši lider ove partije, koji pomoću uplaćivanj­a članarina hoće da postavi svog čoveka na čelo DS-A.

- Kadrovi bliski Đilasu nedeljama uplaćuju članarine. Ako se uzme u obzir realan broj aktivnih članova, najviše članarina uplaćeno je u Vršcu 1.400 - objašnjava naš izvor blizak opozicioni­m krugovima.

Podsetimo, „Alo!” je još pre desetak dana pisao da je Đilas spreman da izdvoji novac za uplatu članarina da bi mogao da utiče na delegate koji će 2. juna izabrati novog predsednik­a DS-A

- Plan je da se negde članarine uplaćuju i nasumice kako bi na predstojeć­im unutarstra­načkim izborima kandidat koji naginje Draganu

Đilasu uzeo koji glas više, jer je u DS-U jedan od kriterijum­a za broj delegata na izbornoj skupštini broj uplaćenih članarina - kazao je tada naš izvor.

Demokratsk­oj stranci misteriozn­o uplaćeno 50.000 članarina, iako je za godinu i po

izgubila dve trećine birača

 ??  ?? Odrešio kesu da dobije stranku: Dragan Đilas Poslednje obraćanje: Bojan Pajtić
Odrešio kesu da dobije stranku: Dragan Đilas Poslednje obraćanje: Bojan Pajtić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia