Alo!

U bus ne mogu instrument­i

-

Muzičari su nepoželjni u „Lasti“, čak toliko da vozači njihovih autobusa neće da im naplate ni posebnu kartu za instrument koji su poneli kao ručni prtljag! Upravo to se desilo muzičaru Nemanji Stankoviću, koji je krenuo iz Niša u prestonicu.

Iako je želeo da kupi kartu i za instrument, vozač je odbio da mu je proda uz obrazložen­je: „Nova su sedišta, ne može!“

- Zna li neko ima li šofer pravo da zabrani putniku da kupi kartu za instrument - pitao je muzičar ljude na Tviteru.

Kako je dodao:

- Upravo mi je lik zabranio da unesem čelo u bus Niš- BG, čak mi mije dozvolio ni da kupim kartu za njega! Kaže: ’Nova su sedišta, ne može!’ Možda bih imao više sreće da sam neko prase poneo - napisao je Stanković.

U „Lasti“, međutim, kažu da instrument­i mogu da se unose u autobuse.

- Praksa je da je vozač, ukoliko ne mogu da stanu u prostor za ručni prtljag, zbog gabarita, a praktično zauzimaju mesto za sedenje u autobusu, dužan da naplati punu cenu karte, kao za putnika. Instrument čelo prevazilaz­i gabarite dozvoljene za unutrašnji prevoz, pa je vozač zbog toga odbio da proda kartu za instrument - navode u toj kompaniji.

Ipak, na stvari ne gleda baš tako i Milan Vujanić, profesor Saobraćajn­og fakulteta, koji za „Alo!“kaže da za svaku štetu na ručnom prtljagu odgovara prevoznik, te da vozač može da proceni šta može da se unese.

- Ali u konkretnom slučaju ne podržavam odluku vozača. Ja mogu da razumem da kabast predmet ne može da se unosi u gornji deo autobusa, ali čelo to nije. Obrazložen­je vozača da su sedišta nova, te da će ih instrument oštetiti, ne stoji. Čelo ne može da ošteti sedište. Da je vozač pustio da putnik unese instrument, stavi ga do prozora, a on sedne do prolaza, to se ne bi ni primetilo, odnosno ne bi bilo oštećenja sedišta - objasnio je on. R. Briza

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia