Alo!

Tata me je silovao dva puta!

Tinejdžerk­a ispričala da joj je otac Živorad M. (60) zvani Živa pretio ubistvom i tukao je

- Piše: ENIS SADIKU enis.sadikualo.rs

Živorad M. (60) zvani Živa iz sela Smoljinac kod Požarevca uhapšen je prekjuče zbog sumnje da je tukao i silovao maloletnu ćerku A. M. (16)! Silovanje je prijavila Živoradova supruga Vidinka nakon što joj se ćerka požalila da ju je otac napastvova­o od 10. do 12. maja.

Prema nezvanični­m saznanjima, ćerka je rekla da ju je otac dva puta napastvova­o preteći da će je ubiti.

Tata me je silovao dva puta i tukao me je – rekla je devojčica policajcim­a.

Tinejdžerk­a je rekla da je otac iskoristio priliku kada je brat otišao da radi, a majka u selo. Tokom pregleda, konstatova­ni su joj brojni hematomi i tragovi penetracij­e, pa se sumnja da je silovana. Njena majka je prijavila supruga, posle čega je on saslušan u policiji i određeno mu je zadržavanj­e do 48 sati. Policija je privela i Živoradovo­g sina Aleksandra kako bi i on dao izjavu. Kako saznajemo, Živorad je tvrdio da mu je sve namešteno i da on nikada ne bi nikoga silovao, a kamoli svoje dete. Dok istražni organi utvrđuju šta se dogodilo, meštani Smoljinca sumnjaju u istinitost priče. Oni navode da je Živa „živac“i da je odležao desetogodi­šnju kaznu jer je ubio meštanina sela, ali ne veruju da je nekoga silovao, pogotovo ne svoju ćerku.

- Živa je prgav čovek, ali napasnik nije. Da je neko rekao da se s nekim potukao, svi bi to prihvatili, ali priča o silovanju je sumnjiva. On je, bre, bolestan, mator i istrošen čovek i uz to i šećeraš. Verujemo da mu je sve smestila žena Vidinka, koju je redovno tukao. Neko kaže da ju je tukao jer se snalazila po njivama za hranu, neko jer je malo donosio kući. Svi mi znamo da ju je tukao, a zbog čega, to oni znaju. Živa mrzi lopove i u životu nije ništa ukrao - rekao je za „Alo!“Živin komšija Pera.

Vrata Živanove kuće u tom požarevačk­om gastarbajt­erskom selu juče su bila zatvorena. Samo je pas u dvorištu besno lajao. Komšije su nam rekle da su se Vidinka i ćerka A. M. „po običaju sakrile na neki tavan čekajući da se malo slegne prašina”.

- Sve sam čuo, ali ne verujem u to što se priča. Pa Živa nikada nije spopadao žene, a i kako bi, kada je najbolje godine proveo u zatvoru. On je do odlaska u zatvor važio za vrsnog kovača. Jeste tukao ćerku, ali zbog toga što je napustila školu. Selo

joj je pomoglo - kupilo knjige, kartu za Požarevac, a ona nije htela da ide u školu i završi za kuvara. Upisala je prvu godinu srednje škole. Čuo sam da ju je zbog toga Živa pretukao i ošišao - rekao nam je njegov komšija Beriša.

Meštani sela nemaju lepo mišljenje o majci i ćerki, za koje kažu da su se u životu snalazile da prežive.

- Vidinka je znala da krade po njivama, a sumnjalo se i da je išla na tuđe tavane. Otkako je Živa u februaru izašao iz zatvora, kod njih je stalno bila cika i vika. Preživljav­ali su kako su znali. Struja im je isključena. Jedini novac donosio je Živin sin Aca. Radio je svašta da bi preživeli. Živa ima i stariju ćerku, ali se ona udala, živi u Smederevu I ima troje dece - pričaju meštani.

Za krivično delo silovanja Živoradu preti kazna od pet do 15 godina zatvora.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia