Alo!

Lakše je uspeti u Holivudu nego u Srbiji

- Piše: OLIVERA KONATAR olivera.konatar@alo.rs

„U Americi su glumci iz istočne Evrope ranije stavljani u šablon, ali više nije tako, ne moramo da igramo samo Ruse teroriste“ U Holivudu je budžet od 100 miliona dolara mali

Stefan Kapičić je jedan od retkih srpskih glumaca kojima se smeši značajna holivudska karijera, a njegov novi film „Dedpul 2“nedavno je imala prilike da vidi i beogradska publika. Kapičić, koji već deset godina živi u Americi, za „Alo!“otkriva tajne iz fabrike snova, a iznenadio nas je tvrdnjom da je lakše uspeti u Holivudu nego u Srbiji!

 Koliko si ponosan na to što si se našao u jednom Marvelovom filmu i što si predstavio taj projekat u prestonici?

- Osećam se srećno i ponosno što sam uspeo da prisustvuj­em premijeri u prestonici i da budem uz ovakav film i u domovini. Ne mogu da opišem osećaj koji imam zbog sve- ga što mi se dešavalo i drago mi je da sam tu energiju preneo i na drage ljude.

 Koliko ti nedostaje prestonica?

- Mnogo mi nedostaje Beograd, ali mnogo sam lud, i onda tek kada ovako dođem, shvatim da nisam bio tu godinu dana. Ne mogu da verujem da je prošlo toliko, nekako mi to bude nemoguće. Biću ovde samo nekoliko dana, ali nadam se da ću junu i julu doći i biti prisutan duže.

 Šta ti je donela uloga u ostvarenju „Dedpul 22“?

- Od detinjstav­a sam u svetu stripa

sam i strip je, pored filma, oduvek bio moja najveća ljubav. Uloga u „Dedpulu“je ostvarenje mog sna. Smatram da je sve došlo na svoje i da je neko ili nešto odozgo, bog ili kako god, znao da istinski volim legende stripa i kolika je moja želja da jednog dana budem u tome jak. Kao dečak sam se tresao od treme šta će biti u novom stripu, kada će izaći i da li ću stići da kupim. Zato je moja uloga u ovom ostvarenju nešto što je za mene kao da sam dobio „Oskar“.

 Da li je teže uspeti u Holivudu ili u Srbiji?

- Zavisi od okolnosti koje se poklope jednom glumcu, ali, koliko god budalasto zvučalo, nekada je mnogo teže uspeti u Srbiji nego u Holivudu. Verovali ili ne, tako je. U Holivud sam došao pre deset godina, ali tada je bilo malo teže jer nisu bili otvoreni za strance u toj meri u kojoj su otvoreni sada. U većini serija i filmova možete primetiti da veći deo glumačke ekipe nije iz Amerike. Ranije smo stavljani u šablon, ako smo iz istočne Evrope, mogli smo da glumimo samo Ruse. To više nije tako, pa će se dogoditi da Amerikanac glumi Rusa, a Rus Amerikanca. Za „Better Call Saul“su mnogi pomislili da ću igrati Rusa teroristu, ali nije tako.

 U čemu se razlikuje glumački posao u Americi i u Srbiji?

- Ne mogu da ne izdvojim finansije. Isključivo se o tome radi. Možemo samo da budemo ponosni na naše glumce jer su to neprevaziđ­eni talenti. Smešno je kada shvatite da je u Americi budžet od sto miliona zapravo budžet za mali projekat. Naši reditelji budu srećni i kada dobiju pola miliona, a naše glumačko platno zaslužuje više.

 Nedavno je objavljeno da ćeš biti deo nove sezone serije „Better Call Saul“. Kako je do toga došlo ?

- Meni je upravo „Dedpul“otvorio vrata da uopšte dođem na audiciju, jer za audicije za velike projekte morate imati nešto vredno i veliko iza sebe - ne puštaju ni na audiciju svakoga. Bio sam zadovoljan onim što sam pokazao, ali ni u ludilu nisam pomišljao da ću proći. Onda me je pozvao moj menadžer i saopštio mi da sam dobio ulogu u toj prestižnoj seriji. Bio sam oduševljen! Osećaj je neverovata­n kada vam se poklope zvezde i snovi počnu da se ostvaruju.

 ??  ?? Stefan sa devojkom Ivanom Horvat na premijeri u Beogradu
Stefan sa devojkom Ivanom Horvat na premijeri u Beogradu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia