Alo!

SVE BOJE FAJNAL FORA

Na jednom mestu pristalice Fenera, Žalgirisa, Reala i CSKA. Srbi ih dočekali raširenih ruku

- Piše: KONSTANTIN RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Beograd je košarkaški centar sveta. Sve oči ljubitelja tog sporta uprte su ka srpskoj prestonici, gde je juče počeo završni turnir Evrolige, a nekoliko hiljada srećnika koji su uspeli da dođu do ulaznica za taj događaj uživaju u svim čarima Beograda.

Naruku im ide i sunčano vreme, pa su prestoničk­e ulice obojene svim mogućim bojama. Dominira žuta, kojom su ofarbani dresovi i majice Fenerbahče­a, zatim sledi Žalgirisov­a zelena, potom bela Reala i crvena, u koju su obučeni navijači CSKA. Svi pevaju, skaču, grle se, razmenjuju navijačka obeležja i nikome ne pada na pamet da pravi bilo kakav problem. Ipak, pripadnici policije su, za svaki slučaj, na pristojnoj udaljenost­i. Zlu ne trebalo. U razgovoru s gostima Beograda saznaćete da su prezadovol­jni onim što vide, a posebno ih raduju dve stvari. Cena piva, koja je, kako kažu, „smešna”, i naravno lepota srpskih devojaka.

- Prijatelju, ovo u Litvaniji ne mo- žeš da vidiš. Više ne znam gde da gledam. Sreća da vam je pivo jeftino, pa mogu da se smirim kaže jedan od navijača Žalgirisa, koji se predstavio kao Žak, a njegov prijatelj je samo dobacio: - Vidi, platio sam kartu 500 evra da dođem ovde, a za te pare sam mogao mesec dana da uživam ovde u Srbiji, ali nije mi žao. Nismo 19 godina bili na fajnal foru i ovo nije smelo da se propusti. Tokom šetnje gradskim ulicama mogu se videti i navijači srpskih velikana Partizana i Crvene zvezde i, kao po pravilu, gosti Beograda ih zaustavlja­ju da se slikaju s njima. Za uspomenu i dugo sećanje i jednima i drugima.

 ??  ?? Sanjali F4 19 godina: Navijači
Žalgirisa Braća Rusi ko na domaćem terenu
Sanjali F4 19 godina: Navijači Žalgirisa Braća Rusi ko na domaćem terenu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia