Alo!

Otrovale se pesticidom dok su brale pečurke!

Radnice su brale buđave šampinjone u firmi „Agrotest“, u vlasništvu Nenada Stevanović­a iz Beograda, a pozlilo im je kada je drugi radnik poprskao pečurke opasnom hemikalijo­m!

- Piše: ENIS SADIKU enis.sadiku@alo.rs

Tri žene otrovale su se pesticidim­a dok su brale pečurke u Novom Selu pokraj Vrnjačke Banje, saznaje „Alo!“. One su u sredu brale buđave šampinjone u firmi „Agrotest“, vlasništvu Nenada Stevanović­a iz Beograda, kada si iznenada pale u nesvest jer je radnik poprskao pečurke opasnom hemikalijo­m!

- One su u hangaru brale pečurke, ali pošto su pečurke bile buđave, vlasnik je poslao jednog starijeg čoveka, koji je ručnom pumpom prskao džakove sa pokvarenim šampinjoni­ma. Usled udi- sanja hemikalije, nesrećne radnice su osetile gušenje, mučninu i povraćale su, pa im se zavrtelo u glavi. Odmah su prebačene u Dom zdravlja Vrnjačka Banja, gde im je ukazana lekarska pomoć-kaže izvor “Alo!”.

U hangaru su se umalo ugušile B. K. (41) iz Novog sela, V. P. (52) iz Podunavaca i J. R. (41) iz Ruđinaca kod Vrnjačke Banje.

Dežurni lekar je utvrdio da su radnice otrovane pesticidom i poslate su na odeljenje pneumofizi­ologije, gde su dobile adekvatnu terapiju. O akcidentu je obaveštena policija, koja istražuje slučaj - navodi naš sagovornik.

Kako

sa- znajemo, radnice su angažovane u sredu sa fiksnog broja firme „Agrotest“, koja je u vlasništvu Nenada Stevanović­a, da beru pečurke u hangarima. One su dobile poziv i instrukcij­e u vezi sa branjem pečuraka i pakovanjem u džakove.

- Poziv smo dobile sa fiksnog broja iz firme koja je vlasništvo Nenada Stevanović­a da u 9 sati sačekamo vozilo, koje treba da nas odveze u gajilište šampinjona u Novom Selu da beremo šampinjone. Prilikom branja, došao je stariji muškarac, koji je džakove prskao ručnom pompom, a nama je pozlilo - ispričale su radnice policiji.

Prema njihovim izjavama datim u policiji, niko im nije rekao da prekinu posao, iako su šampinjoni bili buđavi.

Radnica I. T. (40), zaposlena u firmi „Agrotest“, izjavila je u policiji da je odvezla radnice u gajilište, a kasnije u Hitnu pomoć.

- Takođe je istakla da prskanje pečuraka može da obavi neko ko je zaposlen na sprovođenj­u mera deratizaci­je i dezinsekci­je - dodaje naš izvor.

O slučaju je obaveštena dežurna zamenica tužioca, koja je utvrdila da u konkretnom slučaju nema elemenata krivičnog dela! Ona je naredila da se o svemu obavesti samo nadležna inspekcija rada.

Pripadnici policije su povučeni sa čuvanja hangara, a niko ne zna sudbinu pečuraka.

Nije saopšteno da li su uništene. Nadamo se da nisu završile na tržištu - rekao je naš izvor.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia