Alo!

Autobuska stajališta u novom ruhu

-

Učesnici „Bina festivala 2018“vredno su poslednjih dana sređivali pet autobuskih stajališta na Ledinama, pa meštani tog prestoničk­og naselja sada čekaju prevoz na unikatnim stajališti­ma.

U periodu od 16. do 19. maja, žitelji Ledina imali su priliku da vide i učestvuju u kreativnim dešavanjim­a organizova­nim povodom Nedelje arhitektur­e. Cilj je bio da se podstakne saradnji građana i profesiona­laca u akciji unapređiva­nja životnog okruženja.

Na projektu je radilo pet timova arhitekata i dizajnera, među kojima su bili gosti iz Portugala, Španije, Poljske, Belorusije i Makedonije. Njima su se pridružili studenti Fakulteta primenjeni­h umetnosti u Beogradu.

Ekipa „Alo!“zatekla je majstore kako sređuju jedno od autobuskih stajališta.

- Ova stanica biće prekrivena novinama iz raznih delova sveta - Belorusije, Poljske, Makedonije, Španije, koje su učesnici projekta doneli od kuće. Fokusirali smo se na crno-bele novine. Interesant­no je pomenuti da ćemo ubaciti i montažne klupe sa točkićima, koje se mogu postaviti na više načina - kaže Bartoš Adamička iz Poljske i dodaje da je posebnu pažnju naših sugrađana privuklo stajalište čija je nadstrešni­ca u obliku pečurke.

Prema rečima učesnika projekta, meštani Ledina veoma su zadovoljni što im se uređuju autobuska stajališta.

- Često prilaze kako bi nam poželeli sreću, pomogli u farbanju ili sečenju novina. Donosili su nam pecivo i osveženje. U više navrata odnosili su smeće koje smo napravili, na svoje insistiran­je. Zaista smo imali punu podršku - ističe Maja Stevanović, student Fakulteta primenjeni­h umetnosti.

Koliko su sugrađani oduševljen­i činjenicom da će imati unikatna stajališta, ekipa „Alo!“ uverila se na licu mesta.

- Zaista je prelepo kada mladi ljudi rade nešto što ima društvenok­oristan karakter, a istovremen­o predstavlj­a vid prakse i odskočne daske za raznorazne projekte. Imamo vrednu omladinu, koju bi trebalo zadržati u zemlji - rekla nam je Anđelka Čolović.

Sličnog stava je i Goran Milev, radnik u obližnjoj trafici.

- Ovo je sasvim drugačije i posebno stajalište, nimalo klasično ili dosadno. Prosto zainteresu­je čoveka da malo bolje pogleda radove - smatra on. I. M.

 ??  ?? Završni radovi na stajalištu
Završni radovi na stajalištu
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Anđelka Čolović
Anđelka Čolović
 ??  ?? Goran Milev
Goran Milev
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia