Alo!

STRATEGIJA ZA TITULU

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

Željko Obradović za ličnu desetu, Fenerbahče za drugu klupsku. Srpski trener i turski klub večeras (20) u „Areni“zajedno protiv Real Madrida brane titulu prvaka Evrope.

Višemilion­ska armija navijača Fenera i svaki njen pripadnik koji je došao u Beograd sve nade polažu u - trenera. Da igrači, ma koliko bili kvalitetni i zvučnih imena, mogu da budu samo oružje u rukama pobednika, opet je dokazao strateg kakvog evropska košarka nije imala. Obradović je ostao bez trojice aduta iz prošlosezo­nskog šampionsko­g tima (Bogdan Bogdanović, Ekpe Judo, Pero Antić), ali je ponovo doveo Fenerbahče na fajnal for. S nekim drugim uzdanicama, ponovo je u finalu. Naravno, favorit je da osvoji tron, ili zadrži, svejedno.

- Veoma sam zadovoljan što smo treću godinu zaredom na fajnal foru. To znači da imam strategiju koja nam daje rezultate na nivou kluba i tima. Prošle godine, posle osvajanja prve evropske titule u istoriji kluba, pričali smo šta je potrebno da to ponovimo i shvatili smo da je neophodan dobar i spreman tim, sposoban da se vrati na F4. Otišli su Bogdanović, Judo i Antić, ali smo doveli druge koji su pokazali karakter i sve što je potrebno da bude- mo ovde - rekao je Žoc.

Ako se jednog jutra ne bude probudio i imao motivaciju, 58-godišnji Čačanin kaže da će se penzionisa­ti negde u blizini Atine, dotad - pred njim je još izazova. Večeras juri jubilarnu desetu titulu u nestvarnoj karijeri.

- Real predstavlj­a evropsku košarku, ima najviše trofeja. Čestitam Pablu (Laso) i njegovim igračima. Zaslužili su da budu ovde. Pokušaću da isplaniram našu igru i reagujem na njihove detalje. Ako uspemo, bićemo zadovoljni finalom, u kojem će, nadam se, navijači uživati - istakao je Obradović.

Fener igra, Žoc komanduje, navijači uživaju, šta (pre) ostaje Realu?

 ??  ?? Snaga Fenera: Kalinić i Gudurić
Uvek motivisan:
Željko Obradović
Snaga Fenera: Kalinić i Gudurić Uvek motivisan: Željko Obradović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia