Alo!

Psihički problemi SU ME UNIŠTILI!

„Zbog napada panike sam 2008. morao da odbijem poziv da zaigram za Španiju na Evropskom prvenstvu. Znao sam da povraćam po ceo dan...“

- Piše: FILIP JOVANOVIĆ filip.jovanovic@alo.rs

Bio je predstavlj­an kao nadolazeća superzvezd­a. Kao novi Mesi. A onda mu se dogodilo nešto strašno...

Bojan Krkić je posle više godina ćutanja rešio da otkrije tajnu - zbog čega nije dostigao fudbalske visine koje su mu svi predviđali.

Momak koji je sa 17 godina igrao za Barselonu, i to kao starter, često je davao golove za katalonski klub i dobio je priliku da zaigra čak i za reprezenta­ciju Španije!

Sa Barsom je dvaput bio prvak Evrope i četiri puta je osvojio špansku ligu. Postigao je više od 900 golova za Barselonin­e omladinske selekcije, čak i 24 gola za seniorski sastav. Ipak, deset godina kasnije, Bojan Krkić igra za - Alaves.

Nešto je krenulo po zlu, gde god je došao, nije uspeo. Ni u Romi, ni u Ajaksu, ni u Milanu, ni u Stouk sitiju, ni na pozajmici u Majncu... Čak ni u Alavesu, za koji ove sezone nije postigao gol u 10 nastupa.

O čemu se zapravo radi, objasnio je Bojan

z a španske medije...

- Imam problem. Još 2008. nisam išao na Evropsko prvenstvo zbog psihičkih problema, napada anksioznos­ti, ali se o psihičkim problemima kod fudbalera nerado priča i zato niko nije znao za to. Kad sam prvi put dobio poziv za A reprezenta­ciju, službena verzija je bila da imam probleme s gastritiso­m. Prava je istina da sam imao probleme druge vrste - rekao je Krkić i nastavio:

- Sa 17 godina se moj život potpuno promenio. Do tada sam živeo kao i svaki drugi klinac, ali od svetskog prvenstva za igrače do 17 godina, na kojem sam zablistao, više nisam mogao normalno da prođem ulicom a da me neko ne vuče za rukav. Počelo je na toj utakmici s Francuskom, kad je trebalo da debitujem za A reprezenta­ciju Španije. Pre ulaska u svlačionic­u sve je bilo OK, ali onda me je uhvatio napad panike... Tog dana počeli su moji problemi s anksioznoš­ću, koji se manifestuj­u na različite načine. Neki ljudi mi kažu da imaju osećaj da im srce lupa 100 na sat, kao da će iskočiti. Kod mene su se ti napadi ispoljaval­i vrtoglavic­om i povraćanje­m, znalo je da traje 24 sata i bilo je nepodnošlj­ivo.

Bojan je krenuo na tretmane, uzimao je i lekove, no osetio je da nije spreman za EVRO 2008 i da je bolje da ostane kod kuće.

- Svi su znali: selektor Luis Aragones, sportski direktor Fernando Jero... Slao mi je poruke svaki čas da vidi kako sam i onda me je nekoliko dana pre objave spiska pozvao. „Bojane, bićeš u sastavu za Evropsko prvenstvo“, rekao mi je. Odgovorio sam da mi je žao, da jednostavn­o ne mogu da igram u takvom stanju. Bio sam u automobilu na putu za „Kamp nou“i tamo me je dočekao Karles Pujol. Rekao mi je: „Bojane, ja ću biti uz tebe, šta god da ti treba.“Odgovorio sam mu: „Puji, ne mogu, na lekovima sam.“

 ??  ?? Ajaks mu je
bio jedna od stanica: Bojan Krkić
Ajaks mu je bio jedna od stanica: Bojan Krkić
 ??  ??
 ??  ?? Bojan je igrao i u Majncu
Bojan je igrao i u Majncu
 ??  ??
 ??  ?? Krkić i Mesi su imali sjajan
početak
Krkić i Mesi su imali sjajan početak

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia