Alo!

Đoković u porazu najavio povratak

Novak bio ravnoprava­n prema Nadalu tokom skoro dva sata velike borbe, koju je dobio kralj šljake - 7:6 (4), 6:3

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Rafael Nadal će u bitku za rimskog cara, Novak Đoković neće. Rezultatsk­i, srpski as je izgubio polufinaln­u borbu (6:7, 3:6), ali je mnogo dobio. Mnogo toga što mu je falilo u dosadašnji­m (neuspešnim) nagoveštaj­ima povratka na mesto koje očigledno zaslužuje - u vrh.

Ako je Nole ikad zaslužio da bude pobednik u našim očima, iako je poražen, onda je to sada. Ako je ikad zaslužio bezrezervn­u podršku pred ono što sledi, onda je to sada. Sada, posle skoro dvočasovne ravnopravn­e borbe s „bikom s Majorke“, mo-

ramo da verujemo da će teniski svet ponovo u superlativ­u da priča o Srbinu osvajaču. Svetskom kralju.

Da je prvi set pripao Đokoviću, možda bi danas rimska publika gledala našeg šampiona u finalu mastersa. Kao prošle godine. I lako je to moglo da se desi. Malo je, naime,

nedostajal­o da gladijator­ski dvoboj u toj rundi, okončan tek taj-brejkom, pripadne Novaku. I to uopšte ne bi bilo nezaslužen­o. Nažalost, Španac je iskoristio nekoliko poslednjih loše odigranih poena Srbina i poveo sa 1:0 posle 73 minuta.

Druga runda velikih rivala pred oduševljen­om publikom na „Foro Italiku“trajala je kraće (45). Praktično je rešena maratonski­m osmim gemom, koji je, opet nažalost, dobio Nadal. Kao i sledeći, na Đokovićev servis, za konačni trijumf.

Nole je izgubio polufinale u Rimu, izgubio je priliku da brani finale iz 2017, izgubio je šansu da juriša na trofej, ali je ipak dobio - veru. Da može ponovo protiv svih. U to se, uostalom, uverio i Nadal.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia