Alo!

Partizan NIKAD!

„Jedini crno-beli dres koji je bio opcija je bio Juventusov“, ističe Deki

- Piše: R. STEVANOVIĆ redakcija@alo.rs

Partizan? Nikad! Nikad u mojoj karijeri nije postojala mogućnost da igram za taj klub.

Dejan Stanković, dete „Marakane“i nekadašnji kapiten crveno-belih, tvrdi da priče o propušteni­m prilikama da igra za Zvezdinog večitog rivala nisu tačne.

- Partizan nikad nije bio opcija - rekao je Deki.

Jedini crno-beli dres koji je mogao da obuče tokom bogate karijere, dodao je Stanković za „Nezavisne novine“, bio je Juventusov.

- Interesova­li su se kad sam odlazio iz Lacija, ali Inter je bio brži i konkretnij­i. Dobro je da je tako bilo, jer sam najlepše godine karijere i života proveo u Interu - kaže on.

To što je o Partizanu razmišljao samo kao o rivalu nije ga, kaže, sprečilo da se druži s njegovim igračima.

- Ljude delim na dobre i loše i tako sam radio i tokom karijere. Saša Ilić je moj brat i voleo sam ga i poštovao i dok sam igrao za Zvezdu. Imam mnogo prijatelja među partizanov­cima i to je normalno. Sport spaja ljude, ne sme da ih razdvaja - tvrdi Deki.

I dalje reprezenta­tivni rekorder (Branislav Ivanović odigrao je 102 meča, jedan manje), Deki je po odlasku s „Marakane“igrao u Laciju, pa u Interu, u kojem je završio sjajnu karijeru.

- Meni se Lacio desio sa 20 godina, bio sam baš klinac i mnogo sam naučio u društvu Nedve- da, Verona, Simeonea, Neste, Mihajlović­a... Naravno, najviše mi je pomogao moj kum Mihajlović. Da njega nije tada bilo, pitanje je kako bi sve izgledalo kasnije - poručio je Dejan Stanković, danas savetnik Aleksander­a Čeferina, predsednik­a UEFA.

 ??  ?? Zvezdino dete: Deki u crveno-belom
Karijera za ponos: Dejan
Stanković
Zvezdino dete: Deki u crveno-belom Karijera za ponos: Dejan Stanković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia