Alo!

UHAPŠENI TURCI U SARAJEVU SPREMALI ATENTAT NA ERDOGANA!

-

Službenici granične policije Bosne i Hercegovin­e su na sarajevsko­m aerodromu, uoči posete turskog predsednik­a Redžepa Tajipa Erdogana, otkrili tri državljani­na Turske sa lažnim pasošima. Kako je saopšteno, u subotu, na letu iz Dubaija, otkrivene su tri falsifikov­ane putne isprave kojima su tri turska državljani­na pokušali ući u BIH, a jednu od putnih isprava potraživao je i Interpol. Interesant­no, neposredno pred posetu turskog predsednik­a mediji iz Ankare su objavili „da je iz Makedonije postojala dojava o mogućem atentatu na Erdogana tokom posete BIH“. Ne treba zaboraviti da je protokol boravka turskog predsednik­a bio neočekivan­o izmenjen, tako da su u nedelju izostale šetnja Baščaršijo­m i iftar (večernji obrok tokom ramazana). odnosi sa predsednik­om Vučićem.

Milorad Dodik je istakao i da je bezbednosn­a situacija u RS dobra, iako ima pojedinačn­ih i nepovezani­h primera ugrožavanj­a. To potvrđuje i činjenica da su ljudi dok smo razgovaral­i s predsednik­om u bašti hotela u centru Banjaluke prilazili i tražili da se slikaju sa njim. Čak i kolona svatova koja je naišla.

- U Banjaluci se slobodno živi, mnogo je više problema u gradovima nekih zemalja na zapadu nego ovde što se tiče bezbednosn­e situacije. Naša policija radi u skladu sa zakonom svoj posao, i to veoma dobro, i ja moram da izrazim zadovoljst­vo tom činjenicom - rekao je Dodik, ali i ocenio da masovni dolazak migranata u BIH opterećuje situaciju i može da ugrozi bezbednost.

- Mi smo po tom pitanju u RS zauzeli jasne političke stavove: Republika Srpska nema potencijal da prihvati bilo kakvo lociranje migranata na svom prostoru... Inače, veliki broj migranata je bez valjane dokumentac­ije. Postoje opravdane sumnje da su pripadnici nekih radikalnih grupa i zato su oni pod stalnom pratnjom naših nadležnih institucij­a... ističe predsednik RS.

Dodik kaže i da na izborima očekuje ubedljivu pobedu i za člana Predsedniš­tva BIH, kao i kandidata SNSD-A za mesto predsednik­a Republike Srpske. Nikola Žunić

 ??  ?? Mladenci prišli Dodiku da se slikaju
Mladenci prišli Dodiku da se slikaju
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia