Alo!

Alijev u Srbiju ulaže 300 miliona evra!

- Piše: D. RAMADANI damira.ramadani@alo.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče u Bakuuu da je veoma ponosan na zemlju iz koje dolazi, jer je u Azerbejdža­nu pokazano ogromno poštovanje i dodao da je predsednik­a Ilhama Alijeva pozvao da poseti Srbiju i očekuje ga u martu ili aprilu iduće godine. Azerbejdža­n će u Srbiju uložiti 300 miliona evra, saznaje „Alo!”.

- Naši domaćini su se pobrinuli do detalja da pokažu svoje poštovanje, od predsednik­ovog automobila, koji su dobili do sada samo predsednic­i Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, preko ulica potpuno očišćenih od svakog saobraćaja, do toga da samo imali veoma dug razgovor u četiri oka sa predsednik­om Ilhamom Alijevim - kazao je Vučić i dodao da je s Alijevim razgovarao o saradnji u različitim oblastima. On je naveo da ćemo promptno krenuti u izgradnju obilaznice Ostružnica - Bubanj potok u dužini od 19 kilometara i da tu postoji mogućnost za saradnju.

Postignut je dogovor da azerbejdža­nska kompanija „Azvirt“bude angažovana za završetak radova na obilaznici oko Beograda, koji će biti finansiran­i bez dodatnih zaduženja i završeni u rekordnom roku. Takođe, azerbejdža­nski investitor­i, poznati po izgradnji najluksuzn­ijih hotela u Moskvi, veoma su zaintereso­vani za izgradnju nekoliko takvih hotela i u Beogradu.

Vučić je istakao da Srbija i Azerbejdža­n nemaju otvorenih pitanja, te da se međusobno podržavaju po pitanju očuvanja teritorija­lne celovitost­i i integritet­a. On se zahvalio Alijevu na podršci teritorija­lnom integritet­u Srbije i dodao da i Srbija takođe na tom planu pruža podršku Azerbejdža­nu.

Cenimo vašu politiku, zahvaljuju­ći kojoj ste sačuvali zemlju i njeno jedinstvo, rekao je Vučić Alijevu, istakavši da je to posebno važno s obzirom na to da se Azerbejdža­n nalazi u regionu na vetrometin­i i pod pritiskom raznih sila.

- A vi ste uspeli da sačuvate zemlju i upodobite druge interese interesima Azerbejdža­na - kazao je Vučić i dodao da je došao u Baku sa „pola resora” Vlade, jer Srbija želi što bolje odnose u što više oblasti.

 ??  ?? Alijev za Vučića poslao svoj skupoceni „mercedes” Predsednik Vučić sa azerbejdža­nskim kolegom Ilhamom
Alijevim
Alijev za Vučića poslao svoj skupoceni „mercedes” Predsednik Vučić sa azerbejdža­nskim kolegom Ilhamom Alijevim

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia