Alo!

Šarić: Tužioče, tu sam ja, pitajte me nešto!

-

Članovi grupe Darka Šarića, optuženi za pranje više od 22 miliona evra, juče su odgovarali na pitanja tužioca u vezi s prisluškiv­anim razgovorim­a. Šarić je insistirao da tužilac i njemu postavi pitanja s obzirom na to da je označen kao organizato­r kriminalne grupe.

Nakon što su preslušani svi presretnut­i telefonski razgovori, tužilac Saša Ivanić postavljao je pitanja optuženima u vezi s predstavlj­enim dokazima. Tužioca je, između ostalog, zanimalo i zašto je Boban Stojiljkov­ić više puta pozvao Aguša Erdinča u toku privatizac­ije „Bratstvo“i davao mu uputstva, ukoliko nije imao korist od toga. Stojiljkov­ić je objasnio da su oni neuki i da nisu do tada išli na javne aukcije, pa su se plašili da ne naprave grešku. Naveo je primer svog sugrađanin­a, koji je platio 200.000 evra više, jer nije znao pravila u vezi s kupovinom stare devizne štednje.

Optuženi Šarić obratio se sudskom veću, tražeći da oni reaguju kako bi i njega tužilac „nešto pitao“.

„Ja sam ovde najtužniji prvooptuže­ni u Specijalno­m sudu. Recite, jeste li videli kog tužnijeg? Tu sam ja, tužioče, pitajte me nešto! Kao da sam vam pravni zamorac, sedim tamo i ništa me ne pitate“, rekao je Šarić, dodajući da je optužen kao organizato­r i da stoga očekuje da tužilac i njemu postavlja pitanja.

„Gospođo, evo vi ste novi, probajte vi da me pitate nešto“, rekao je Šarić, obraćajući se sudiji Svetlani Aleksić.

Šarić je i u procesu za trgovinu narkoticim­a insistirao kod tužioca da i njega pita o drogi.

- Pitate me samo da li poznajem neke ljude. Pa kakve veze ima sa kriminalom to koga poznajem? - pitao je tada Šarić.

 ??  ?? Najtužniji optuženi: Darko Šarić
Najtužniji optuženi: Darko Šarić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia