Alo!

Osvojili smo Beograd, sada ćemo i Kijev!

Posle trijumfa u Evroligi košarkaši „kraljeva” dali podstrek kolegama iz fudbalske sekcije da pobede Liverpul u finalu LŠ

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Kao što je već poznato ljubitelji­ma košarke, Real Madrid je u Beogradu došao do desete evropske titule ili, kako Španci vole da kažu, „decime“, a sada se fudbaleri spremaju da u Kijevu dođu do 13. titule šampiona Starog kontinenta!

Španski, tačnije madridski mediji prepuni su natpisa „Osvojen Beograd, sledeći je Kijev“, aludirajuć­i na pobedu nad Fenerbahče­om u „Areni“od 85:80, ali i na veliko finale Lige šampiona protiv Liverpula. Zbirno, košarkaši i fudbaleri „kraljevsko­g kluba“daleko su najuspešni­ji sportski kolektiv na svetu, jer su 22. puta uspeli da se popnu na krov Evrope u dva najpopular­nija sporta.

- Kada je Luka Dončić doveo

Real do desete krune u Beogradu, ljubomora je dostigla nenormalan nivo. Antimadrid­isti se boje da će i fudbaleri doći do pehara šampiona Evrope. Tu se pre svega misli na navijače Barselone, Atletiko Madrida, koji će svim srcem navijati za Liverpul. Ali kako je desni bek Alvaro Arbeloa rekao za ABC na španskom: „Real Madrid vam je kao Rimsko carstvo. Svi očekuju da padne jednom, ali Real nikada ne pada“- piše u blogu na španskoj verziji sajta „abc“. Zanimljivo je da Real nikada u 22 godine, koliko je bio prvak u košarci i fudbalu, nije objedinio titule. Ovo bi mogao biti prvi put!

Centar Reala Valter Tavares poželeo je kolegama iz fudbalskog tima da odbrane pehar šampiona, a onda se osvrnuo na meč protiv Fenerbahče­a.

- Borili smo se do kraja. Veoma sam srećan što smo se iz Beograda vratili sa peharom. Verovali smo u naš rad, imali smo puno teškoća, povreda... Sada sam radostan jer ću imati vremena da da provedem sa porodicom, majkom, devojkom - rekao je Tavares.

 ??  ?? Šampioni deseti put:
Košarkaši Reala Osvojio Evrobasket i Evroligu: Dončić
Čekaju se fudbaleri da se objedine krune: Kazemiro i Ronaldo
Šampioni deseti put: Košarkaši Reala Osvojio Evrobasket i Evroligu: Dončić Čekaju se fudbaleri da se objedine krune: Kazemiro i Ronaldo
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia