Alo!

Ćuti o draguljima ko zaliven!

- Piše: MARIJA IVANOV marija.ivanov@alo.rs

Sve pljačke su izvedene za svega tri pljačkaši minuta, a su krili lica gumenim maskama

Švajcarsko tužilaštvo, posle traženja 16 godina robije za vođu bande „Pink panter“Ivana Adrovca (37), ima novi zadatak - da uđe u trag ukradenim satovima, draguljima i nakitu vrednim najmanje 10 miliona franaka!

Tužilac Rolan Volter, koji već 10 godina istražuje „rad“„Pink pantera“u Švajcarsko­j i vodi akciju „Cirih 007“, rekao je da bogati plen optuženog Srbina i njegove bande još nije pronađen.

- Ovaj Srbin je, osim pljačke zlatare „Hari Hofman“2016. godine, umešan u pljačku zlatare „Gubelin“2010. i zlatare „Turler“aprila 2013. Sve pljačke su izvedene na spektakula­ran način, za svega tri minuta, a pljačkaši su se krili ispod gumenih maski - rekao je tužilac.

Prema podacima švajcarsko­g tužilaštva, Adrovac i njegovi saučesnici su samo u pljački „Gubelina“uzeli 7,2 miliona franaka.

- Saučesnik u pljački iz 2010. takođe je Srbin. On je pred Vrhovnim sudom u Švajcarsko­j pre dve godine osuđen na 11 godina zatvora. Adrovčev saučesnik je tokom suđenja rekao da ne može da otkrije gde se nalazi ukradeni luksuzni nakit, navodeći „da posle izlaska iz zatvora hoće da nastavi normalan život“. Ako bi rekao gde je plen, Srbi prema njemu ne bi imali milosti - kaže naš izvor i dodaje da se u zatvoru u Švajcarsko­j nalazi još jedan saučesnik Ivana Adrovca:

- Reč je o čoveku iz Bosne. On je 2016. bio akter pljačke. Odbija da kaže gde se nalaze skupoceni dragulji, jer strahuje za svoj život - kaže izvor i dodaje da i optuženi Adrovac odbija da kaže gde su završili dragulji.

Tužilac Rolan Volter je istakao da je Ivan Adrovac „profesiona­lni kriminalac“.

- Kriminalna organizaci­ja „Pink panter“okuplja ljude sa prostore bivše Jugoslavij­e i među njima ima najviše Srba. Oni su bezobzirni i nasilni, brutalni i profesiona­lni kriminalci - rekao je Volter.

Podsetimo, Ivan Adrovac je u Srbiji dospeo u žižu pažnje javnosti kada je u julu 2015. godine u Beogradu uhapšena njegova supruga Maja Adrovac zbog sumnje da je pomagala u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka.

- Adrovac se takođe sumnjiči da je pomagao u atentatu, koji se dogodio u novembra 2014. na Dedinju. Međutim, njemu se nakon Majinog hapšenja izgubio trag, a godinu dana kasnije je uhapšen na granici Austrije i Švajcarske zbog sumnje da je opljačkao zlataru u Cirihu - podseća naš izvor.

Tužilac Rolan Volter, koji 10 godina istražuje „rad“bande u Švajcarsko­j, u akciji „Cirih 007“priznao da plen nije pronađen

Adrovac i su saučesnici samo u pljački uzeli ‘Gubelina‘ 7,2 miliona franaka tužilac

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia