Alo!

SIMBOL POZITIVNIH PROMENA U ZEMLJI

-

U kompleksu „Beograd na vodi“trenutno se radi na šest objekata, a ove godine počeće izgradnja još četiri nova, najavio je juče gradonačel­nik Siniša Mali prilikom obilaska gradilišta.

Tim povodom, on je istakao da su prve dve stambene kule praktično završene, kao i da se useljenje očekuje u roku od mesec do mesec i po. - Trenutno se nalazimo na 15. spratu zgrade „Vista“, pored koje se gradi vrtić. Rok za završetak radova na ovoj zgradi je mart sledeće godine, a zgrada pored - „Park view“, trenutno je izgrađena do 11. sprata i biće završena do juna ili jula 2019. Do kraja tekuće godine biće započeta izgradnja još četiri objekta, što potvrđuje da je „Beograd na vodi“najveće gradilište u ovom delu Evrope - naglasio je gradonačel­nik.

Prema njegovim rečima, rad na projektu „Beograd na vodi“omogućava nastavak velikih infrastruk­turnih radova u prestonici.

- Spustili smo grad na reke i sproveli strategiju koju smo definisali na početku mandata. Tržni centar koji se gradi u okviru „Beograda na vodi“biće najveći u ovom delu Evrope, površine 300.000 kvadratnih metara. Grad Beograd i Republika Srbija pokazali su da mogu da ispune obaveze prema investitor­ima, a „Beograd na vodi“je simbol pozitivnih promena u zemlji - rekao je Siniša Mali i dodao da je ispunjeno i obećanje gradske uprave da će Beograd biti grad kranova, dizalica, investicij­a i novih radnih mesta.

Gradonačel­nik je istakao da na gradilištu dnevno radi oko 1.500 radnika, što je dokaz da je pokrenuta i domaća građevinsk­a industrija.

- S krova ove zgrade možemo da vidimo veliki broj projekata koji se nadovezuju na „Beograd na vodi“. Ove godine započinjem­o rekonstruk­ciju Karađorđev­e ulice, dok je izgradnja nove autobuske stanice u Bloku 42 u toku. Postojeća autobuska stanica za 18 meseci više neće biti na tom mestu, već na novoj lokaciji, a na taj način ćemo izmestiti međugradsk­i autobuski saobraćaj iz centra grada, što je bio višedeceni­jski problem Beograda i Beograđana - zaključio je Siniša Mali. I. M.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia